Reteaua Digi Mobil a reconfirmat, in luna martie, pozitia de cea mai atractiva retea mobila din Romania, la capitolul portabilitate, potrivit statisticilor comunicate de ANCOM (portabilitate.ro). Peste 27.000 de numere de telefon au fost portate in reteaua de telefonie mobila, reprezentand aproximativ 37,5% din piata totala de portabilitate pe segmentul telefonie mobila. De asemenea, Digi Tel a fost serviciul preferat de cei mai multi dintre abonatii care au optat pentru portarea intre retelele de telefonie fixa, cu 2.277 numere portate in martie.

In ansamblu, in primul trimestru al anului, Digi | RCS & RDS s-a mentinut ca lider la portabilitatea globala (numere de telefonie fixa si mobila portate), cu 89.713 numere portate. Digi Mobil si Digi Tel au inregistrat o crestere a atractivitatii fata de primul trimestru al anului 2018, in perioada ianuarie-martie 2019 fiind portate cu 21% mai multe numere decat in aceeasi perioada a anului anterior (70.717 numere portate in reteaua fixa si mobila, in 2018).

In prezent, reteaua Digi Mobil 3G acopera 99,5% din populatia Romaniei si reteaua 4G, 65% din populatie. Digi Mobil s-a pozitionat pe piata locala ca un competitor dinamic si atractiv, atat gratie raportului imbatabil calitate-pret, cat si prin instrumentele de finantare a achizitiilor de telefoane mobile. Aceste avantaje competitive l-au transformat in liderul pietei de portabilitate in segmentul telefoniei mobile, pozitie detinuta constant, in cei aproape 11 ani de existenta a serviciului de portabilitate in Romania. In 2018, peste 300.000 de numere s-au portat in retelele de telefonie fixa si mobila ale operatorului, din care peste 278.000 in reteaua Digi Mobil.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri