Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Comisariatul Regional pentru Protecţia (CRPC) Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au câştigat definitiv procesul intentat de Agenţia de Turism Bonjour, din Capitală, prin care se solicita anularea procesului verbal de constatare a contravenţiei, întocmit în 2022, se arată într-un comunicat.

"Precizăm că, la acel moment, după patru acţiuni de control desfăşurate timp de şase luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancţionat cu 51.000 de lei, amenzi, şi dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au constatat neîndeplinirea, repetată, a prevederilor acesteia”, arată sursa citată.

„Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenţia de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar între timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unităţii şi au fost sesizate organele de cercetare penală asupra întregii situaţii. Ulterior, agenţia a contestat, în instanţă, actul administrativ, solicitând anularea acestuia".

Pe 21 martie 2024, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, ca nefondat, apelul declarat de Agenţia de Turism Bonjour (SC Bonjour International Tour SRL) împotriva sentinţei pronunţată de instanţa de fond, prin care s-a reţinut faptul că nici până la momentul pronunţării, Agenţia de Turism nu a restituit contravaloarea pachetelor turistice vândute şi anulate ulterior.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri