BMW a anunțat că anulează o comandă în valoare de 2 miliarde de euro către furnizorul Northvolt, care se va concentra pe dezvoltarea următoarei generații de baterii pentru mașini electrice. Producătorul bavarez comandase celule pentru baterii, dar uzina din Suedia se pare că nu făcea față, transmite Automotive News.

„BMW este în continuare interesat să pune bazele unui producător performant de baterii pe teritoriul Europei, unul concentrat pe un model de afaceri circular și sustenabil,” se arată într-un comunicat al mărcii cu sediul la Munchen. Conform presei germane, problema ar fi la Northvolt.

Publicația Manager Magazin, dar și altele, au scris că furnizorul n-ar fi reușit să trimită la timp loturile de celule pentru baterii de care BMW are nevoie pentru a-și electrifica gama de modele. Totul a plecat de la un acord pe termen lung semnat de BMW și Northvolt în vara lui 2020.

Connform sursei citate, Northvolt, care produce celule la o uzină din Skelleftea, Suedia, este cu doi ani în urma planului elaborat împreună cu BMW și, mai mult decât atât, de pe linia de producție ar ieși prea multe unități neconforme ce trebuie aruncate. Este vorba de celule pentru baterii de generația a cincea care ajung pe EV-urile mărcii BMW, așa cum este BMW iX sau i4.

Se pare că Samsung SDI a fost furnizorul ales să înlocuiască Northvolt, deși BMW nu abandonează complet acests partener strategic alături de care dezvoltă baterii de generație nouă care vor ajunge pe mașinile din seria Neue Klasse. Acestea vor fi asamblate în Ungaria și vor primi baterii Northvolt doar dacă problemele de la nivelul producției vor putea fi rezolvate în perioada următoare.

Recent, Northvolt a anunțat că ia în calcul amânarea construirii unei noi uzine, tot în Suedia. Bateriile pentru Neue Klasse ar trebui să fie făcute la un alt centru de producție aflat în Heide, în nordul Germaniei.

Sursa foto: BMW

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri