Dimpotriva, produsele neesentiale non-alimentare au inregistrat cea mai mare scadere valorica (cu mai mult de 9%), principalul motiv fiind o frecventa de cumparare mai mica. Cu toate acestea, in aceasta categorie se remarca a preferinta pentru ambalaje mai mari (upsizing), ca masura de a economisi bani.
In timp ce in segmentul produselor alimentare marcile proprii s-au dezvoltat deoarece au fost cumparate mai des, pentru produsele non-alimentare au fost atrasi mai multi consumatori. Smantana, ketchup-ul si prosoapele de bucatarie sunt unele dintre categoriile cu cea mai mare crestere in cota marcilor proprii.
Studiul are la baza informatii obtinute prin monitorizarea consumului casnic a aproximativ 90 categorii de bunuri de larg consum prin intermediul cercetarii de tip panel de consumatori a GfK Romania, pe un esantion de 2.200 de gospodarii, reprezentativ la nivel national.
GfK Romania, fondata in 1992, este parte integranta a grupului GfK. Activitatile sale sunt structurate in cinci segmente: Custom Research - cercetare cantitativa si calitativa Ad Hoc pentru o arie larga de industrii (bunuri de larg consum, telecomunicatii si IT, finante, retail, turism, auto, bunuri industriale), Consumer Tracking - cercetare continua pentru bunuri de larg consum, Retail and Technology - cercetare continua pentru bunuri de folosinta indelungata, Media - cercetare calitativa si cantitativa pe consumul de produse media si Healthcare – cercetare calitativa si cantitativa in toate domeniile medicale.
Infiintat in 1934 ca prima companie de cercetare de piata in Germania, grupul GfK are peste 150 de sucursale in 100 de tari de pe cinci continente.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: