Dezvoltarea economica a Romaniei depinde in mod crucial de atragerea de capital din strainatate, sustine Valentin Lazea, economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei, adaugand ca acum trebuie sa muncim mai mult pentru acest lucru.
"Daca o tara are deficit de lichiditati si probleme cu activele financiare este evident ca dezvoltarea, cresterea ei economica, depinde in mod crucial de atragerea de capital din strainatate", a declarat Valentin Lazea in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Banca Nationala a Romaniei, Alpha Bank Romania si Asociatia Romana a Bancilor.

El a subliniat, insa, ca in prezent competitia pentru banii internationali este mult mai dura, iar Uniunea Europeana nu mai este privita ca fiind centrul universului financiar.

"Romania nu este in competitie pentru banii internationali numai cu tarile din regiune, ci cu 192 de state ale lumii. Capitalul din lume este atras de orice alta parte decat de Uniunea Europeana. UE si-a pierdut atractivitatea. A fi o tara membra a UE nu iti asigura niciun fel de avantaj. Mai mult, daca ma gandesc la exemplul Greciei sau al Portugaliei, este clar ca UE este o zona de unde capitalul mai degraba pleaca", a explicat Lazea.

Din aceasta cauza, Lazea considera ca Romania trebuie sa se lupte si mai mult pentru a atrage investitii straine pentru ca "UE nu mai este acel buric de lume unde vin toti investitorii".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri