Moneda unica europeana s-a depreciat coborand sub 1,35 dolari, afectata in continuare de ingrijorarile privind Grecia, in ciuda sperantelor legate de un ajutor din partea Germaniei si Frantei, in timp ce dolarul a fost sustinut de un indicator pozitiv din SUA, potrivit AFP.
Ieri, in jurul orei 17:00 GMT (19:00, ora Romaniei), euro era cotat cu 1,3498 dolari, fata de 1,3626 dolari vineri seara, dupa ce coborase pana la 1,3460 dolari in jurul orei 15:30 GMT, cel mai scazut nivel din 16 februarie. In fata monedei japoneze, euro s-a depreciat la 120,55 yeni, de la 121,03 yeni vineri seara, scrie NewsIn.

De asemenea, lira sterlina a coborat pana la o cotatie minima a ultimelor zece luni in fata dolarului, in urma ingrijorarilor legate de alegeri, care ar putea da un guvern fara majoritate absoluta in Parlament.

Dolarul a fost sustinut de majorarea peste asteptari a cheltuielilor de consum din SUA in ianuarie, a patra luna la rand de crestere. Totusi, aprecierea dolarului a fost temperata de datele privind activitatea manufacturiera din februarie, care au fost sub asteptari.

In schimb, euro nu a reusit sa profite de cifrele privind rata somajului din zona euro, care a stagnat la 9,9% in ianuarie.

Jucatorii din piete asteapta sedintele de politica monetara programate in aceasta saptamana de mai multe banci centrale, intre care Banca Angliei si Banca Centrala Europeana (BCE).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri