Oltchim va apela la un credit pe termen scurt pentru a repune in functiune instalatia de la Arpechim, a declarat ieri seara directorul general al companiei, Constantin Roibu.


Acesta a evitat sa spuna despre ce suma este vorba si cine va fi finantatorul, pe motiv ca actionarul minoritar PCC ar putea sa impiedice aceasta operatiune.

Directorul general al producatorului de ingrasaminte chimice spune ca Oltchim va contracta un credit pentru retehnologizare in valoare de 424 de milioane de euro si va incepe investitiile in instalatiile de la Oltchim si Arpechim abia la anul. De asemenea compania cu capital majoritar de stat intentioneaza sa faca o restructurare a creditelor.

Constantin Roibu a precizat ca instalatiile de la Arpechim Pitesti vor fi repuse
in functiune pana la inceputul lunii aprilie. E vorba de reparatii si revizii tehnice, iar pentru acest lucru e nevoie de bani.

"Suntem in discutii cu banci mari pentru a finanta capitalul de lucru necesar repornirii petrochimiei la Arpechim Pitesti. Va spun un singur lucru: capitalul de lucru necesar pentru functionarea petrochimiei de la Arpechim impreuna cu Oltchim se ridica la aproximativ 45-50 milioane de euro pe luna la cifra de afaceri pe care o va realiza Oltchim, care e undeva in jur de 70 de milioane pe luna. In maximum 45 de zile capitalurile proprii ale Oltchim devin pozitive. Nu pot sa va spun cum, pentru ca nu vreau sa dau motiv actionarilor minoritari ca sa contraatace actiunile noastre. Orice lucru am facut public, in momentul in care am pronuntat numele unei banci, a doua zi banca a fost asaltata", a mentionat la The Money Channel Constantin Roibu.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a finalizat la 18 decembrie 2009 negocierile cu producatorul de titei si gaze Petrom, caruia i-a achitat 13 milioane euro pentru transferul activitatilor petrochimice din cadrul Arpechim, iar datoriile istorice de 112,4 milioane lei vor fi reesalonate in trei ani.

Constantin Roibu a afirmat ca integrarea Oltchim cu petrochimia de la Arpechim reprezinta unica sansa de revitalizare a activitatii petrochimice din Romania. "Aceasta tranzactie va duce la cresterea capitalizarii bursiere a Oltchim, cu beneficii directe pentru actionarii nostri si va genera noi locuri de munca pentru judetele Arges si Valcea", a afirmat el.

Oltchim Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania. De asemenea, Oltchim este cel mai mare producator de produse clorosodice din Romania si singurul producator intern de policlorura de vinil (PVC), polioli, oxo-alcooli, dioctilftalat (DOF) si anhidrida ftalica (AF).

Societatea este si unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata produselor chimice din Europa Centrala si de Est.

Societatea are ca actionar majoritar Ministerul Economiei, care detine 54,79% din capital. Actiunile Oltchim sunt tranzactionate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul OLT.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri