Pretul aurului a crescu ieri in Europa, in contextul in care dolarul s-a depreciat in fata euro si pretul petrolului s-a stabilizat dupa pierderile inregistrate anterior, traderii estimand ca intensificarea temerilor legate de inflatie vor fi urmatorul factor de scumpire a aurului.
Pretul aurului a crescut luni la 875,40-876,40 dolari/uncie, in urcare fata de nivelul de 869-870 dolari/uncie la inchiderea sedintei de vineri din New York, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Metalul pretios ramane sensibil la orice noua apreciere a dolarului, dupa ce moneda americana a inregistrat cea mai buna evolutie saptamanala a ultimilor trei ani in fata unui cos de valute, ducand aurul, joia trecuta, la cel mai coborat nivel din data de 2 mai.

Cu toate acestea, perspecitiva pretului la aur ramane una pozitiva, pe fondul intensificarii temerilor legate de inflatie si al mentinerii petrolului la un nivel de peste 130 doilari/baril.

"Aurul incepe sa fie independent de cotatia dolarului, in actualul context al inflatiei, si pe o perioada lunga de timp ar trebui sa depaseasca toate celelalte marfuri", a declarat directorul pentru metale pretioase din cadrul Bank of Nova Scotia, Simon Weeks.

Pe termen scurt, piata continua sa urmareasca miscarile din pietele de schimb externe, orice depreciere a dolarului incurajand cumpararea metalului pretios ca aparare impotriva inflatiei.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri