O nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România a fost înfiinţată de Black Sea Oil & Gas S.A. (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit Agerpres.

BSOG transmite că este vorba despre BSOG Energy SRL, cu sediul central în Bucureşti, ce va dezvolta centrale de biogaz pe teritoriul naţional, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

"Biogazul joacă un rol important în tranziţia energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deşeurilor organice pe terenuri şi depozite de deşeuri, şi, în acelaşi timp, asigură reduceri substanţiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs în ţară. România are un potenţial semnificativ în industria biogazului, dar puţine dezvoltări în domeniu până în prezent. Prin alăturarea expertizei în materii prime, proiectare, achiziţii şi accesarea de credite verzi şi combinarea acestora cu expertiza BSOG de a implementa proiecte în România, credem că BSOG Energy este poziţionată unic pentru a crea o platformă puternică şi la scară largă de livrare a biogazului în regiune. O industrie puternică a biogazului în România are potenţialul de a creşte producţia locală de gaze cu zero emisii de CO2, transformând deşeurile agricole în noi surse de venit pentru sectorul agricol, precum şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă", a declarat Mark Beacom, CEO BSOG şi director general al BSOG Energy.

Practic, biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole şi a altor deşeuri organice, cum ar fi gunoiul de grajd, paiele şi deşeurile alimentare.

"Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparaţie cu metanul de origine fosilă. Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va creşte cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin şi de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene. Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanţiale de deşeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale şi prin promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investiţiile private şi accesarea subvenţiilor din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potenţialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa", au transmis reprezentanții BSOG.

Black Sea Oil & Gas S.A, deţinută de Carlyle şi BERD, este o companie independentă de energie cu sediul în România, care, în calitate de Titular (70%) şi Operator, a pus în producţie proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul de acest fel, de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani.

Carlyle Group (NASDAQ: CG), companie globală de investiţii axate pe trei segmente de business - Global Private Equity, Global Credit şi Global Investment Solutions - deţinea active în administrare de 425 miliarde dolari, la data de 31 martie 2024. Compania este prezentă cu 28 de birouri de pe patru continente în care lucrează peste 2.200 de angajaţi.

BERD este o bancă de dezvoltare multilaterală care promovează dezvoltarea economiilor sustenabile, conduse de sectorul privat în Europa de Est, Asia Centrală şi bazinul sudic şi estic al Mării Mediterane. Instituţia este deţinută de 73 de ţări, precum şi de Uniunea Europeană şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri