Esports-ul românesc continuă să țină prima pagină a publicațiilor, atât a celor de specialitate, cât și celor mainstream. Doar în prima jumătate a acestui an, românii care performează în echipe internaționale sau echipe locale au primit recunoștință sau au obținut rezultate fantastice.

Ana Dumbravă a fost desemnată pentru a doua oară consecutiv cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume, în cadrul galei HLTV, iar echipa Nexus Gaming a reușit în premieră pentru o organizație din România să acceadă în calificările Major-ului din Copenhaga, cea mai mare competiție de Counter-Strike din lume, cu premii totale de 1,25 milioane de dolari. O altă premieră pentru esports-ul românesc a fost că la același Major, câștigător să devină nimeni altul decât de Mihai “iM” Ivan, alături de echipa sa Navi, după ce cu un an în urmă ajunsese în finala Major-ului de la Paris.

Principalul obiectiv al discutiilor din cadrul celei de-a patra editii Esports Summit este găsirea soluțiilor prin care industria să depășească etapa în care sporturile electronice continuă an de an să obțină recunoaștere internațională, dar acestui fenomen să nu i se acorde susținerea de care are nevoie pentru a performa pe plan local. Esports Summit are loc la București, la Pullman World Trade Center, pe 6 iunie, de la ora 10:00.

Evenimentul va aduce la un loc peste 20 de speakeri, de la jucători de esports, autorități guvernamentale, reprezentanți ai mediului academic, organizatori de evenimente de esports, manageri de cluburi, cât și reprezentanți ai brandurilor endemice și non-endemice care investesc în domeniu.

“Săptămâna viitoare este cea mai plină în evenimente de gaming, în România. Întreg ecosistemul din jurul jocurilor video este punctat în aceste zile, de la evenimente de casual gaming sau competiții de esports și până la evenimentul anual al industriei dezvoltatoare de jocuri din țara noastră și Esports Summit unde ne propunem, an de an, să dăm ora exactă în esports-ul românesc. Iar în acest caz ar trebui să fim pe același fus cu Marea Britanie, Germania, Franța sau Statele Unite. În momentul de față, însă, suntem chiar și în urma Rusiei. Ca să nu mai vorbim de distanța față de China sau Arabia Saudită. Aceasta, în principal din cauza mediului politic în mare parte dezinteresat sau lipsit de viziune. Norocul României este dat în esports, ca și în alte domenii, de talentul natural individual. Fără pic de recunoaștere din partea statului, sunt români care performează în marile competiții din lume, ridică trofee, poartă tricolorul pe podiumuri.”, a precizat Tudor Dăescu, președintele Esports Summit.

Temele celor patru paneluri de la Esports Summit 2024 vor fi:

Panel 1: Situatia esport-ului din România în 2024. Ne-a propulsat Campionatul Mondial găzduit de România în lumea bună a esports-ului?

Industria dezvoltatoare de jocuri plasează țara noastră în primele 5 din Europa. Putem spune că România este Hollywood-ul est european al producției de video games. Însă în ceea ce privește ecosistemul din jurul esports nu suntem într-o poziție favorabilă. Ce ar trebui să facă România ca și jucătorii săi să străluceasca pe scena internațională?

Panel 2: Esports-ul are nevoie de branduri. Dar de ce au brandurile nevoie de esports?

Este clar că o competiție nu poate avea continuitate dacă nu are parteneri din zona comercială. Că echipele au nevoie de sponsori pentru a avea condiții pentru pregătire. Sau bani pentru a participa la turnee. Însă o simplă afișare a logo-ului pe tricou nu ajută brandurile. Sau da? De ce și pentru ce investesc brandurile bani în esports și gaming?

Panel 3: Primul joc video românesc este din anii 70. Poate România scrie istorie în gaming?

Copiii învață istorie, arte, matematică cu ajutorul jocurilor. Chiar și în școli și licee. Primele universități au programe de licență și master în gaming. Iar Bucureștiul un viitor muzeu al jocurilor video. Toate acestea sunt însă inițiative punctuale. Ce poate face Statul pentru a fi parte al acestor schimbări și nu doar un simplu martor pasiv?

Panel 4: “Un român a câștigat Major-ul!”. Drumul de la un titlu de senzație la o nomalitate de zi cu zi.

România performează în esports-ul mondial. Datorită unor individualități. Organizatorii și producătorii români de evenimente de gaming ar putea oricând performa în țările cu tradiție în competiții de esports. De ce suntem atât de nemulțumiți, în acest caz, de starea esports-ului românesc?

În panelurile conferinței vor participa George Dumitrache (Microsoft România), Octav “ang” Crețu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Katerina Todorovski (BCR), Mara Mareș (deputată în Parlamentul României), Roxana Baias (NEPI Rockcastle), Diana Buzoianu (deputată în Parlamentul României), Andreea Medvedovici-Per (Director executiv al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), Victor Stroe (Associate Director și Head of Strategy la Leo Burnett), Mihai Neda (fondator Infinite Gaming), Simona Panait (Marketing & Online Director Samsung România și Bulgaria), Mădălina Popa (Microsoft România), Alin Moldoveanu (Prodecan la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București), Liviu Marica (Director de marketing Asus România), Tudor Dăescu (Esports Summit), Adrian Ștefănoiu (cofondator Video Games Museum), Cătălin Butnariu (Președinte al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), Vlad Nagîț (101HP.ro), Alexandru Ion (Nexus Gaming) și Marius Radu (GG Industry).

Detalii despre programul conferinței se găsesc pe www.esports-summit.ro.

Esports Summit este connected by Vodafone, prezentat de BCR și susținut de HyperX, Republic of Gamers, AGON by AOC, Samsung, Kiss FM, wall-street.ro, Pro Sport, 101hp.ro, NEPI Rockcastle, Bucharest Gaming Week, Nexus Gaming și Digital Crusade.

Esports Summit este un eveniment semnat Dăescu Borțun Olteanu.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri