Toată lumea caută, mai mult ca niciodată, să amenajeze casa astfel încât să creeze un sentiment de tihnă și mai mult confort. Ca și restul casei, de altfel, ne place ca amenajarea din baie să reflecte stilul nostru personal și să fie capabilă să ofere confortul de care avem nevoie.

Dacă cauți să creezi o baie pe care să o iubești fă o alegere atenta a plăcilor de faianță din baie. Alegerea este crucială pentru crearea unui design plăcut, ea fiind unul din primele elemente ce se vor observa la intrarea în baie și vor crea personalitatea încăperii.

Cum alegem faianța de baie

Designerii ne sfătuiesc să amestecăm și să potrivim modelele și dimensiunile plăcilor de faianță baie în așa fel încât să creăm un interes vizual. O baie reprezintă o investiție majoră și deci necesită să alegi un model de faianță baie pe care să îl îndrăgești pentru numeroși ani. Printre tendințele de top de care trebuie să ții seama în acest an se numără modelele supradimensionate, plăcile din lemn și plăcile texturate.

Iată câteva secrete împărtășite de designeri pentru a alege cea mai bună faianță din baie:

  1. Gândește-te la culori deschise. Plăcile de faianță în culori deschise sunt o tendință extrem de populară, albul și culorile deschise făcând camera sa para mai spațioasă. În plus, trebuie să te asiguri ca culoarea chitului nu contrastează prea puternic cu plăcile de faianță.
  2. Folosește placaje de dimensiuni mai mari. Orice plăci cu dimensiuni mai mari vor crea impresia de un spațiu mai mare și vor da mai multă siguranță.
  3. Montează faianța în diagonală. Dacă ai o baie mai mică, montează faianța într-un model diagonal care poate da iluzia unei camere mai mari. Crezi sau nu, plachează și podeaua în același fel.
  4. Minimizează liniile de chit. Dacă plăcile de faianță au dimensiuni mai mici sau folosești mozaic este bine să nu evidențiezi prea mult liniile de chit, o modalitate fiind acea a folosi un chit de o culoare foarte apropiată de culoarea plăcii de faianță de baie.
  5. Regula celor trei. Dacă dorești să creezi un model unic pentru baie nu folosi mai mult de trei culori. Folosind mai multe culori atenția poate fi distrasă și se va instala senzația de incarcat.
  6. Gândește-te la întreținere. Alege faianță de baie porțelanată și nu în culori mate pentru că necesită o întreținere mai dificilă. De asemenea suprafețele plate fără striuri și ne poroase se întrețin mai simplu.
  7. Mai puțin chit înseamnă faianță de baie mai ușor de curățat. Azi, tendințe în designul băilor este folosirea plăcilor supradimensionate și rectificate.Cat mai puține linii de chit de rosturi, plăcile supradimensionate dau băii un aspect elegant și modern, fiind totodată mai ușor de curățat.
  8. Încălzește baia cu lemne. Faianțele care imită lemnul sunt impermeabile și nu se deteriorează de la apă, având durabilitatea pietrei. Utilizarea faianței cu finisaj de lemn va face ca spațiul să arate luxos, iar sentimentul creat va fi de cald și confortabil.
  9. Lumina naturală și tonurile neutre înseamnă multă căldură. Plăcile de faianță baie în tonuri de pământ vor încălzi spațiul, creând un sentiment relaxant. Poți încorpora culori precum crem și beige, dar păstrează nuanțe mai deschise, astfel încât culoarea să nu devină copleșitoare.
  10. Albul nu se demodează niciodată. Lucrul care este minunat la o baie albă este că nu poți greși și plăcile albe clasice vor rămâne întotdeauna elegante.
  11. Plăcile mici potrivite pentru a pune accentul pe spatii mici. Acest lucru este deosebit de bun pentru dușuri, deoarece pot face dușul un punct de accent, fără a fi copleșitor.
  12. Ia în considerare imaginea de ansamblu. Baia ar trebui să reflecte stilul casei, deoarece face parte din ea și când se alege o faianță baie, se va asorta cu stilul întregii case, respectând atmosfera.
  13. Utilizează o faianță contrastantă în duș pentru a atrage ochiul. Punctul de accent este adesea o zona de duș mare, supradimensionată, care poate ieși și mai mult în evidență dacă este placată cu o culoare diferită de restul camerei.
  14. Culoarea turcoaz este des folosită. Turcoazul este o culoare albastru-verde intens, care combină proprietățile calmante ale albastrului cu calitățile de reînnoire ale verdelui. În tendințele actuale o faianță turcoaz este foarte folosită pentru faianță baie, indiferent de forma sau dimensiunea plăcilor, fiind o culoare îndrăzneață, care funcționează bine în combinație cu orice.
  15. Băile gri sunt în revenire. Tonurile de gri pot da o senzație de curățenie, fără aspectul puternic al plăcilor albe. Atâta timp cât folosești faianță gri ești în stil și tendințe.
  16. Fii îndrăzneț. De foarte multe ori moda vine și pleacă și se pot spune multe despre placajele de faianță că sunt subevaluate odată cu trecerea vremii. Este foarte important ca plăcile de faianță pe care le-ai ales să îți placă cu adevărat, numai așa vor supraviețui trecerii timpului și implicit modei.
  17. Optează pentru roz. Cel mai bine se exemplifică liniștea și mindfulness-ul dacă folosești plăci de faianță roz în jurul chiuvetei sau blatului acesteia pentru a crea o notă distinctivă de culoare. Faianța roz, eventual cu desen de marmură este mai prietenoasă decât un alb puternic.
  18. O dungă de culoare nu va copleși calmul spațiului. Pentru a încorpora un indiciu de culoare fără a deveni copleșitor, trage o dungă de plăci colorate în placarea albă de pe pereți. Poți copia chiar și modelul de pe podea, pentru un aspect mai integrat. Se recomandă turcoazul sau galbenul.
  19. Încorporează culoarea, nu te speria de ea. Dacă îți place foarte mult culoarea, folosește plăci de diferite culori tari, punându-le alandala, deși majoritatea oamenilor se feresc de culorile puternice dintr-o baie.
  20. Amestecă și potrivește stilurile de plăci de faianță. O modalitate de a crea un aspect familiar, dar neașteptat, este acela de a eșalona designul plăcilor. În loc să urmezi același model în întreaga baie, montează două sau trei aranjamente ale plăcilor în zone diferite pentru a crea un aspect dinamic.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri