Examenul de Bacalaureat din 2021 începe luni, 28 iunie, cu prima probă scrisă la limba și literatura română. Este al doilea an când elevii susțin Examenul de Bacalaurat în condiții de pandemie, cu reguli stricte de igienizare, de intrare și de ieșire din sala de examen. Pe tot parcurusul probelor de la Examenele de Bacalaureat din 2021, elevii și profesorii supraveghetori poartă măști.

Elevii de clasa a XII-a au susținut azi proba la limba și literatura română. Examenul a început la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis începând cu ora 07:30 și până la ora 8:30. Elevii au nevoie de actul de identitate pentru a putea intra la examenul de Bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru examenul de Bacalaureat este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. Iată ce subiecte le-au picat elevilor la proba de limba și literatura română, la examenul de Bacalaureat din 2021:

Bacalaureat 2021. Subiecte la limba și literatura română

1. La profilul uman

Absolvenții de clasa a XII-a au avut de realizat un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.

2. La profil real/ tehnologic

Subiectul I, punctul A, absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu, potrivit digi24.

Subiectul I, punctul B, elevii au avut de făcut un text argumentativ. Tema a fost „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea.

La Subiectul III, candidații au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

Bacaluareat 2021. Câți elevi s-au înscris la probele scrise

Examenul este organizat în 802 centre. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În București vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați, anunță Ministerul Educației.

Bacalaureat 2021. Când se afișează rezultatele

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri