48.800 de tineri erau inscrisi in anul scolar anterior la calificarile de turism, in sistemul profesional si tehnic, dintr-un total 285.000 de elevi, in 920 de unitati de invatamant.
Elevii de la turism s-au indreptat mai ales catre calificarile de tehnician in turism (16.611), tehnician in gastronomie (10.219), ospatar-vanzator in unitati de alimentatie (8.296).
De asemenea, un numar important de elevi, respectiv 4.200, s-au indreptat spre calificarea de bucatar.
Mai putin atragatoare au fost calificarile de cofetar-patiser (1.322 elevi) si lucrator hoterlier (1.133 elevi).
Calificarile cu cei mai putini elevi
Calificari | Domeniu | Numar elevi |
---|---|---|
Tehnician in turism | Turism si alimentatie | 16.611 |
Tehnician in gastronomie | Turism si alimentatie | 10.219 |
Ospatar (chelner) - vanzator in unitati de alimentatie | Turism si alimentatie | 8.296 |
Organizator banqueting | Turism si alimentatie | 4.643 |
Bucatar | Turism si alimentatie | 4.163 |
Tehnician in hotelarie | Turism si alimentatie | 2.339 |
Cofetar - patiser | Turism si alimentatie | 1.322 |
Lucrător hotelier | Turism si alimentatie | 1.133 |
Sursa tabel: Meserii.ro
Sursa foto: shutterstock
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: