Pretul nu este insa mai mare decat cel inregistrat in acelasi interval de timp din anul 2017, diferenta fiind insa mica, de aproximativ 15 lei, dar atunci cresterea a fost lenta si nu a pornit de la un nivel minim, cat a fost in februarie 2019.
Preturile au crescut, proportional, si la carcasa de porc, adica la iesirea din abator, spre retelele comerciale, depasindu-le pe cele practicate in anii anteriori. Pentru clasa S si E ( clasificarea este facuta in functie de procentul de carne macra ), pretul a fost 883,46 lei/100 kg, respectiv 884,01 lei/100 kg, fiind mai mare cu 20,25%, respectiv 25,22% fata de aceeasi perioada din 2018, scrie lantulalimentar.ro.
Pretul in euro al carcasei clasa E ( intre 55 – 59% carne macra ) a fost in saptamana 27 mai – 3 iunie mai mare decat decat pretul din Spania, Polonia, Germania si Franta, depasind si media europeana.
Citeste si:
Daca in Romania a fost de 185,90 euro/100 kg, in Franta a fost 158 euro, in Germania 184,91 euro, in Spania 174,50 euro si in Polonia 177,98 euro. In clasamentul european, Romania se afla pe locul cinci, dupa Cipru, Bulgaria, Letonia, Grecia si Portugalia, lipsind insa date despre pretul din Danemarca, Irlanda, Italia, Luxemburg si Malta.
In saptamana 27 mai – 2 iunie 2019, au fost sacrificati 68.799 de porci, din care 5.395 ( 8.63% ) au provenit din spatiul intracomunitar.
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: