Lidl a eliminat din retetele mezelurilor marca proprie semnalizate pe ambalaje cu „Reteta Curata” soia, o sursa de proteina vegetala, care insa poate fi alergena, MDM, un ingredient obtinut prin dezosarea mecanica a carnii, dar si amidonul, un agent de ingrosare si stabilizare, care retine apa din compozitia produsului.
Un alt aditiv eliminat este glutenul, un alergen care se gaseste in diverse cereale, care nu este tolerat de anumiti consumatori alergici. Acum, insa, selectia de mezeluri marca proprie Lidl cu „Reteta curata” poate fi consumata si de persoanele alergice la gluten.
Mai mult, mezelurile marca proprie Lidl cu „Reteta Curata” nu vor avea coloranti sintetici, care sunt obtinuti prin procese chimice sau monoglutamat (E621), un potentiator de gust.
Utilizarea monoglutamatului este, insa, confirmata si autorizata de catre organisme stiintifice si autoritati de reglementare din intreaga lume, inclusiv de European Food Safety Authority.
In 2018, Lidl Romania a eliminat ouale provenite de la gaini crescute in baterii nu doar din sortimentul sau, ci si din retetele produselor achizitionate de la furnizori romani.
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa.
Lidl este prezent in 30 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.500 de magazine si peste 150 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.
In prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajati, dintre care peste 5.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 220 de magazine si 4 centre logistice.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: