Asadar, Itadaki Sushi e un astfel de loc. Cred ca multor bucuresteni nu le-ar da prin minte sa-l numeasca “restaurant”, si asta pe buna dreptate, pentru ca e atat de mititel incat il poti lua cu usurinta drept butic, atelier sau orice altceva. Cred ca a fost un garaj acolo, pe Banu Antonache, chiar vizavi de Piata Floreasca, o anexa a unei gospodarii sau o constructie mica usoara, asa cum se vede bine si din poze.
Inainte de Itadaki Sushi a fost tot un catering japonez acolo, cu numele de Just Sushi, care a rezistat vreo jumatate de an, sau cam asa ceva. Dupa ei locul a fost preluat de catre cei care au avut Sushi & Go in Piata Dorobantilor, un foarte mic restaurant si take-away la demisolul pietei, pe partea cu Calea Dorobantilor. Dupa ce au parasit locul respectiv, din cauza chiriilor enorme ale zonei, cei doi asociati au luat pe fostul chef de la Maiko(Japonez), restaurant care tocmai se inchisese si el. Domnul Vova (Vladimir) e un moldovean umblat prin lume si a ajuns pana foarte departe. Impreuna au pus pe picioare Itadaki-ul despre care vorbim acum. Moldoveanul pare sa fie foarte bun in ale bucatariei japoneze, si ca dovada sta nota maxima pe care am dat-o lui Maiko (Japonez), pe vremea cand lucra el acolo. Si mai stiu ca cei doi asociati au adus inca un bucatar specialist pe bucataria asiatica, asa ca Itadaki pare sa acopere o buna parte din bucataria sud-asiatica, nu numai pe cea japoneza de sushi.
Itadaki Sushi e un restaurant foarte mic, dupa cum am spus, cred ca e cel mai mic dintre cele la care am fost eu in Bucuresti. Are o masa de tip tejghea in mijloc, care ocupa toata camera, cu cate 3 mese de o parte si de alta. Vara mai scot doua masute direct pe trotuar, foarte mici si ele. Decorurile sunt vesele si colorate, cu trimitere catre cele orientale. Pe scurt, locul e curat si prietenos.
Meniul e destul de bogat, surprinzator pentru micimea locului. Eu am luat putine feluri si niste deserturi, au fost bune toate. Nota maxima am pus-o si prin extrapolare, stiind ce am mancat la Maiko facut de cheful moldovean, si avand ocazia sa mananc si ce a gatit celalalt chef, cel cu bucataria sud-asiatica, in alta parte.
Preturile nu sunt mici la Itadaki Sushi, asa cum te-ai astepta cand te uiti dinspre afara spre inauntru, insa sunt normale pentru calitatea mancarii. Serviciul a fost bun, cu cei doi patroni prin preajma.
Cred ca vand mai mult la pachet cei de la Itadaki Sushi, numerosilor corporatisti si familiilor instarite din cartier. Am uitat sa intreb daca fac ei livrarile sau trebuie sa te duci singur cu sufertasul si cutiuta ca sa ti le iei. Insa si o masa rapida in micul lor local e de luat in calcul, cand sunteti in zona, mai ales ca Itadaki pare sa aiba unele dintre cele mai bune mancaruri din bucataria sud-asiatica din Bucuresti, si sushi la fel.
Citeste si:
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: