Termenul de depunere a proiectelor pentru noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară prin fonduri PNNR a fost prelungit cu jumătate de lună.

Ministerul Energiei a prelungit de la 31 mai la 15 iunie 2022, ora 17:00, termenul de depunere a proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investiţiilor pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, scrie Agerpres.

"Investiţiile în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific - Condiţii Specifice de accesare a finanţării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiţii I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie - Pilonul I. Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Citește și: PNRR: A fost lansată platforma pentru depunerea proiectelor de investiții

Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica "Finanţări Europene - PNRR", are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea - luna iunie 2024.

Care este valoarea ajutorului de stat pentru noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile

Valoarea ajutorului de stat acordat pentru energie eoliană în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum: 1,3 milioane de euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv) şi de 650.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

La energie solară, maximul este 750.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv), şi 425.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

Romania GHI Solar-resource-map GlobalSolarAtlas World-Bank-Esmap-Solargis

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15 milioane de euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri