Astfel, 71 de societăți au fost verificate și s-au întocmit zeci de procese verbale de sancționare a contravențiilor în suma de 90.000 lei.

Bunurile indisponibilizate în vederea confiscării au o valoare 106.000 lei, iar valoarea amenzilor a ajuns la 206.500 lei.

ANAF anunță că 94 depozite au fost sigilate în vederea definitivării controlului.

”Acțiunea continuă, iar la finalizare vom comunica rezultatele acesteia”, au anunțat reprezentanții ANAF.

Activitatea ANAF pentru colectarea veniturilor în perioada ianuarie-mai 2024 a adus la bugetul de stat o contribuție de 1,24 miliarde de lei. Acestă sumă va intra la bugetul de stat, unul aflat sub presiunea cheltuielilor din anul electoral curent. Suma colectată este cu 10% mai mare decât cea față de perioada similară a anului trecut.

România pierde în fiecare an peste 30 de miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale, un lucru care nu doar că destabilizează bugetul, dar țara noastră riscă să-și ia gândul de la banii din PNRR dacă nu îndeplinește unele condiții de limitare a economiei subterane. Sub presiunea unui deficit bugetar mare, nevoia statului de fonduri pentru „pomeni electorale”, dar și pentru a „închide gura Europei”, Finanțele au început să își scoată agenții din birouri și să-i trimită în „focarele” evazioniste.

Sursa foto: Wall-Street.ro