Investiția va fi utilizată pentru a susține planurile ambițioase de expansiune ale grupului Rohlik în regiunea DACH și Europa Centrală și de Est (CEE), unde compania își propune să-și stabilească prezența în peste 15 orașe noi până în 2030.

Proprietarul Sezamo: am combinat creșterea rapidă și profitabilitatea

Rohlik a înregistrat o creștere rapidă în regiunile DACH și CEE. Compania livrează acum peste un milion de comenzi pe lună și a deservit peste 800.000 de clienți în 2023. A atins profitabilitatea în München, după ce a realizat acest lucru în Cehia și Ungaria. În octombrie 2023, Rohlik a achiziționat Bringmeister, consolidându-și astfel prezența în Germania.

Rohlik a înregistrat o creștere de 40% post-COVID. Companioa operează centre de fulfillment complet automate, folosind o serie de tehnologii AI, ML și robotică. Rohlik oferă intervale de livrare de 15 minute și livrări în aceeași zi, disponibile în 1 oră după efectuarea comenzii. 97% din livrările Rohlik sunt făcute la timp.


Potențialul de creștere al Rohlik și piața totală adresabilă (TAM): McKinsey estimează că până în 2030, până la 30% din vânzările de produse alimentare ar putea fi realizate online în țările europene de top. Extinderea planificată în peste 15 orașe suplimentare din regiunile DACH și CEE va stimula semnificativ baza de clienți a Rohlik, în concordanță cu viziunea pe termen lung a companiei de a deveni lider în serviciile de e-groceries, nu doar în ECE, ci în întreaga Europă. Cu o combinație între orașe mature și profitabile și orașe în creștere rapidă, aflate în stadii mai incipiente de profitabilitate, Rohlik are o direcție clară către o ofertă publică inițială (IPO) în anii următori.

Rohlik vizează în prezent venituri de peste 1 miliard de euro și flux de numerar pozitiv pentru anul financiar 2024.

"Există o cerere enormă în întreaga Europă pentru produse alimentare online livrate rapid și fiabil, fără compromisuri în ceea ce privește calitatea. Nu vedem acest lucru ca pe un fenomen pe termen scurt, ci ca pe o oportunitate pe termen lung în jurul căreia să construim o propunere de lider de piață (...) Această finanțare ne va permite să accelerăm creșterea noastră, deschizând facilități în peste 15 orașe noi și stabilind standardele în livrarea de produse alimentare online în întreaga Europă.", Tomáš Čupr, fondatorul și CEO-ul Grupului Rohlik(foto).

Sursa foto: Shutterstock / Maxx-Studio