4 Iulie 2024

Alegeri prezidențiale de 1 decembrie. Ciucă: „Partidele au spus că nu au nicio problemă”



24 noiembrie și 8 decembrie sunt datele stabilite pentru alegerile prezidențiale din acest an. Coaliția a stabilit, însă, și data de 1 decembrie, zi de sărbătoare națională în care românii vor merge și la vot, pentru a pune ștampila pe viitorii parlamentari ai României. În urma consultărilor, Nicolae Ciucă, liderul PNL transmite că partidele politice nu au avut nimic împotrivă cu această dată.

„A rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen și de asemenea să nu existe această varianta a alegerilor comasate. De asemenea, au fost mențiuni de încadrare în termenele legale. Din discuțiile pe care le-am avut, s-a ridicat această problema (n.red. cu stabilirea datei de 1 decembrie) și partidele politice au spus că nu au nicio problemă cu data de 1 decembrie. În momentul de față, ținând cont de aceste discuții, a reieșit că acesta va fi calendarul alegerilor din toamnă și din iarnă”, a precizat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Liderul politic a mai precizat că la acest moment, fiecare partid va avea un candidat unic, iar referitor o posibilă alianță PSD-PNL, este încă „prematur” să se pronunțe.

Coaliția de Guvernare a stabilit și datele ultimelor alegeri rămase din acest an. Românii vor merge să-și voteze președintele pe 24 noiembrie (în turul 1) și pe 8 decembrie (turul al doilea). Între aceste două scrutine, alegătorii vor mai ieși încă o dată la vot și asta pentru că data alegerilor parlamentare a fost decisă pe 1 decembrie, adică între cele două scrutine dedicate alegerilor prezidențiale. Practic, românii vor ieși trei duminici la rând, la vot.



Citeste si