Totodată, la Consiliul Naţional REPER s-a subliniat nevoia de coagulare a forţele pro-europene şi democratice de opoziţie în jurul unui platforme comune, cu acelaşi program politic şi liste comune de candidaţi pentru alegerile din toamnă.

În acest sens, Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreşedinţii REPER care să înceapă imediat discuţiile atât cu noua conducere USR, cât şi cu candidaţii independenţi şi celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianţe electorale şi identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă.

"Consiliul Naţional a acordat miercuri seara un vot de încredere şi a revalidat mandatele copreşedinţilor Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum şi ale membrilor Biroului Naţional, stabilind o serie de direcţii strategice pentru consolidarea partidului şi pregătirea pentru alegerile din toamnă. Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forţelor de opoziţie şi susţinerea reprezentanţilor societăţii civile şi mediului antreprenorial pe listele de candidaţi pentru Senat", a precizat un comunicat de presă al REPER.

Ramona Strugariu a subliniat că partidul REPER a reuşit, cu resurse limitate, să îşi crească notorietatea, obţinând două mandate de primari şi 59 de mandate de consilieri.

"(...) Am înţeles mesajul alegătorilor noştri, care vor unitatea forţelor democratice, reformatoare ale României. Suntem deschişi către aceste alianţe şi gata să strângem rândurile. La alegerile parlamentare şi prezidenţiale trebuie să arătăm clar că România nu este ţara lui Ciolacu sau a putiniştilor. Anii care urmează vor fi decisivi pentru direcţia ei democratică şi europeană. O vom apăra până la capăt", a precizat Ramona Strugariu.

Deciziile Consiliului Naţional marchează un moment de bilanţ şi întăresc voinţa REPER de a se consolida şi a reprezenta la următoarele alegeri pe toţi românii care îşi doresc o politică cu oameni serioşi şi profesionişti, a arătat la rândul său Dragoş Pîslaru.

"Intrăm în linie dreaptă pentru următoarele runde de alegeri unde ne vom asigura că REPER rămâne un partid aproape de oameni, cu un echilibru între politicile economice şi cele sociale şi mai ales cu soluţii viabile pentru problemele cu care se confruntă ţara. Ca un pas important în această direcţie am decis ieri întărirea parteneriatului şi colaborării cu societatea civilă şi mediul antreprenorial prin oferirea şi punerea la dispoziţie a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunităţi. De asemenea, REPER a decis crearea Senatului REPER ca structură consultativă permanentă de legătură cu societatea civilă/mediul antreprenorial. Credem că atât coagularea forţelor politice proeuropene şi reformiste, cât şi parteneriatul larg cu societatea sunt nu doar aşteptate de electorat, cât şi condiţii critice pentru apărarea democraţiei de populism şi extremism", a declarat Dragoş Pîslaru.

Sursa foto: Facebook / Partidul REPER