Moşteanu a explicat că, potrivit statutului USR, spre deosebire de alte partide, preşedintele este ales prin votul tuturor membrilor, exprimat on-line. Pe de altă parte, Biroul Naţional (biroul executiv, structura de conducere colegială cu 24 de membri) este ales prin votul delegaţilor de la Congres.

În şedinţa de marţi, Biroul Naţional a stabilit calendarul alegerilor. Astfel, în cursul acestei săptămâni vor fi depuse candidaturile pentru şefia USR, iar săptămâna viitoare se va desfăşura campania internă. Pe 24 şi 25 iunie va avea loc primul tur al alegerilor, iar pe 27 şi 28 iunie se va desfăşura un eventual al doilea tur.

"Cel târziu pe 28 (n.r iunie) va fi clar cine va fi noul preşedinte al USR şi va fi ziua în care Cătălin Drulă îi va preda prerogativele noului preşedinte al USR. Sâmbătă, a doua zi, noul preşedinte va conduce lucrările Congresului USR, în care va fi ales Biroul Naţional", a spus el.

Ionuţ Moşteanu a declarat că a fost stabilit un "calendar rapid" al alegerilor şi că partidul trebuie să se regrupeze, în contextul următoarelor alegeri, astfel încât în jurul datei de 15 iulie să poată începe strângerea de semnături pentru candidatura la prezidenţiale.

El a apreciat că USR este "singura şansă de dezvoltare şi modernizare" a României şi a susţinut că Alianţa Dreapta Unită a obţinut un "scor politic bun" în multe localităţi.

Moşteanu a afirmat că demisia lui Cătălin Drulă de la conducerea USR este "un gest de onoare, un gest de om politic matur" şi i-a mulţumit acestuia pentru munca depusă.

"Îl cunosc foarte bine. Sunt alături de el de mulţi ani de zile, este un om politic bun, un om corect, curajos, un om care va mai avea multe de spus în politica românească de aici încolo", a declarat el.

Sursa foto: Agerpres