Totodată, Cătălin Drulă a anunțat, într-o declarație de presă că va convoca alegeri pentru conducerea partidului, potrivit Agerpres. Acesta l-a menționat pe Dominic Fritz, cel care a câștigat alegerile la Timișoara, ca fiind un jucător important în reorganizarea partidului.

"Am putea să vorbim despre cauze, să căutăm explicaţii, să găsim scuze sau să ne întrebăm dacă în România democraţia mai este democraţie, dar pentru mine, în întreaga mea viaţă, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte, în cel mai scurt timp. Avem oameni şi lideri puternici, care pot duce mai departe această construcţie, şi mă gândesc aici spre exemplu la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte", a spus Cătălin Drulă.

Întrebat dacă va mai candida la prezidențiale, Cătălin Drulă a spus că: „anul aceasta nu”.

Deși și-a anunțat retragerea din fruntea partidului, acesta a spus că va rămâne în USR.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România a menţionat că "este foarte important ca USR să continue", deoarece în acest partid "s-au pus speranţele de modernizare" a României.

Sursa foto: Alianța Dreapta Unită