"Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare. Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică. În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe", a declarat Nicuşor Dan.

Totodată, Nicușor Dan a declarat că intenționează să facă și referendum despre cui ar trebui să revină răspunderea despre urbanismul din București.

„Voi convoca un referendum local pentru cine răspunde de urbanismul din București. E absurd să se arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri în București, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București (...) Cer bucureștenilor să îmi dea răspunderea pe dezvoltarea urbană din București”, a mai precizat actualul primar al Capitalei.

Sursa foto: Agerpres