wall-street.ro vă informează în timp real despre situația prezenței la urne. Tot în această zi, pe 9 iunie, vă invităm să urmăriți rubrica noastră specială „Alegeri 2024: cifre, promisiuni și speranțe”, unde vom reveni cu materiale exclusive, transmise direct din secțiile de votare.

În ziua alegerilor locale și europarlamentare, 29% dintre români au încredere în sondajele de tip exit-poll, în special cei cu studii superioare și bărbații. Mai mult, 27% dintre respondenți consideră credibile sondajele realizate de agenții de cercetare la comanda altor instituții, mai mult cei cu studii superioare și venituri mari. Doar 16% au încredere în sondajele comandate de partidele politice, în principal persoanele cu venituri mici.

1 din 5 români ia în calcul să parieze pe un anumit candidat, interesul fiind mai ridicat în rândul celor cu venituri reduse.

Secţiile de votare s-au deschis, duminică dimineaţă, pentru cei aproape 19 milioane de alegători aşteptaţi să-şi desemneze, la urne, reprezentanţii în Parlamentul European, dar şi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni..

Sursa foto: Shutterstock