Astfel, proaspăt ieșit de la vot de la secția organizată în cadrul școlii gimnaziale Petre Ghelmez, din București, un cetățean a explicat că întrebarea comisiei cu privire la votul pentru europarlamentare este legitimă, din moment ce, arată acesta, unii poate nu au interesul, sau nu sunt în cunoștință de cauză.

wall-street.ro vă informează în timp real despre situația prezenței la urne. Tot în această zi, pe 9 iunie, vă invităm să urmăriți rubrica noastră specială „Alegeri 2024: cifre, promisiuni și speranțe”, unde vom reveni cu materiale exclusive, transmise direct din secțiile de votare.

Totodată, adaugă cetățeanul, el s-a prezentat la vot "poate se schimbă ceva", adăugând faptul că ce-a fost, a fost, iar acum este nevoie să lăsăm trecutul în urmă și să ne uităm mai mult către viitor.

Direcția o cam știm. Fiecare candidat, sau fiecare ales din partea unui partid, probabil că vine cu o anumită direcție, care direcție se mai poate schimba pe drum. Că în afară e vopsit gardul și înăuntru, știți cum e, leopardul.

Alegător sector 2, școala gimnazială Petre Ghelmez

Tot la școala gimnazială Petre Ghelmez din sectorul 2, un alt cetățean arată faptul votul e organizat bine, deși observă faptul că lumea nu vine la vot, din moment ce până acum (ora 9.00, n.r.) trebuia să fie aglomerat.

Pe de altă parte, acesta explică faptul că, cel puțin el este dezamăgit, "pentru ce a fost și nu se va schimba niciodată".

Acesta s-a referit de asemenea și la întrebarea comisiei privind dorința cetățenilor de a vota și la europarlamentare, arătând că din moment ce exista și acest buletin de vot, trebuia să-l voteze și adăugând, în același timp, că cei care pun această întrebare "vor să se bage în seamă".

Cineva pe hol m-a întrebat: cu cine ați votat? Dar de ce te interesează? Care e problema? Păi să facem o statistică. Nu facem nicio statistică! Intervențiile astea sunt dubioase. Nu interesează pe nimeni cu cine și cum votez și dacă votez.

Alegător sector 2, școala gimnazială Petre Ghelmez

Nu în ultimul rând, cetățeanul mai spune că oamenii vin să voteze ca să se achite de niște obligații, dar nu ca să schimbe ceva, că nu se poate schimba. "Mafia e mafie", concluzionează acesta.

În sectorul 3, pe de altă parte, la școala gimnazială Leonardo da VInci, un alt cetățean spune că toată lumea e grăbită, iar votul e organizat fix la fel ca acum patru ani, nimic schimbat, iar în secții sunt "aceleași fețe plictisite".

Am votat pentru că dacă nu votez nu am dreptul să mă plâng. Nu cred că se va schimba ceva rapid, dar dacă nu votez nu am dreptul să comentez și nu vreau să decidă alții pentru mine.

Alegător sector 3, școala gimnazială Leonardo da Vinci

De asemenea, o alegătoare de la secția Benjamin Franklin din sectorul 3 spune că a votat pentru viitorul copilului și pentru un viitor mai prosper, dar, adaugă ea, și "ca să fie lumină".

În același timp, ea recunoaște faptul că a fost întrebată la rândul ei dacă dorește să voteze la europarlamentare, dar pune acest fapt pe comasarea alegerilor.

Iar în ce privește organizarea, o apreciază ca fiind "foarte ok", explicând că procesul de vot a mers foarte rapid și a fost îndrumată pe unde a trebuit.

Sursa foto: Wall-street.ro