"Există un acord politic în acest sens în care majorităţile, acolo unde nu există o majoritate câştigată de către PSD sau de PNL, că viitoarele majorităţi (...) se vor crea între PSD şi PNL. Doamne fereşte, stau să mă gândesc acum, că mi-aţi pus întrebarea, vă daţi seama să iasă Nicuşor Dan la Bucureşti şi să creeze iar majoritate USR-PNL... Ce or păţi bucureştenii, săracii?", a declarat Ciolacu.

Întrebat cu privire la o postare a deputatului PNL Alba Florin Roman, care spune că nu există o "decizie" referitoare la constituirea acestor majorităţi, liderul social-democrat a răspuns: "înseamnă că eu cu domnul Ciucă suntem doi preşedinţi care semnăm nişte hârtii pe care nu le cunoaştem".

Florin Roman a susţinut joi, în postarea sa, că nu există o asemenea decizie şi nici nu va exista.

"Am citit o declaraţie a preşedintelui PSD, referitoare la o 'decizie' privind constituirea unor majorităţi cu PNL în consiliile locale şi judeţene, după 9 iunie. Infirm categoric acest anunţ, în calitate de coordonator al alegerilor locale, din partea PNL. Nu există o asemenea decizie şi nici nu va exista. Rămâne la latitudinea fiecărei organizaţii modul de constituire a fiecărei majorităţi. Nimic impus de la centru. Noi nu suntem PSD! La Alba nu vom face nicio majoritate cu PSD. Nici nu va fi nevoie. Nici în 2012, când s-a născut USL, nu am făcut acest lucru. Nu îl vom face nici acum!", a afirmat deputatul PNL Alba, în postarea menţionată.

De asemenea, cu privire la comasarea alegerilor preşedintele PSD a declarat vineri că decizia a fost una "foarte bună", el adăugând că altfel prezenţa la vot ar fi fost sub 25%.

"Sunt primul ministru al României. Vremelnic... (...) Eu nu iau decizii în funcţie de PSD sau de PNL. A fost o decizie pentru că, dacă nu ar fi fost comasarea europarlamentarelor cu localele, prezenţa la vot în acest moment ar fi fost una sub 25%. Ăsta era trendul în acel moment şi cred că s-a luat o decizie foarte bună. Cu cât vor fi prezenţi mai mulţi români la vot, cu atât oamenii politici care vor reprezenta pe români atât la nivel european, cât şi la nivel local vor fi mai legitimi", a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă AUR constituie un pericol, liderul PSD a arătat că pericolul este reprezentat de discursul celor de la AUR, nu de procentele lor.

"Vom vedea, dar eu nu am spus că sunt un pericol în funcţie de câte procente au. Ei sunt un pericol pentru discursul pe care îl au. Dacă îmi vor spune cu ce înlocuim Uniunea Europeană sau NATO, atunci cred că putem avea un dialog. Până atunci nu cred", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Shutterstock / LCV