Cât privește localele din 9 iunie, subiectul momentului, de altfel, Ana Ciceală a explicat pentru wall-street.ro că motivul pentru care candidează acum independent ține de Robert Negoiță și de posibilitatea de a-l învinge.

Pe de altă parte, subliniază ea, USR are încă posibilitatea de a o susține, așa cum face și în cazul unui candidat independent la Primăria Generală, Nicușor Dan.

În contextul alegerilor care se apropie, însă, candidata nu are cum să nu-și amintească de momentul 2020, când, deși își anunțase intenția de a candida, nu a fost pe buletinul de vot, iar la Sectorul 3 s-a negociat de către USR să fie candidatul PNL.

Pe de altă parte, munca mea din Consiliul general din acești ani poate nu a mai fost la fel de vizibilă și nu ascund că există într-adevăr motive politice în spate pe această lipsă de vizibilitate pe care USR-ul poate n-a mai acordat-o oamenilor care muncesc și au muncit pentru partid.

Ana Ciceală, candidat independent la Primăria Sectorului 3

În același timp, însă, spune aceasta, ea nu a intrat în politică ca să lucreze pentru partid și, în plus, există mulți foști colegi de ai săi din USR care sunt în aceeași situație: au valori și principii pe care le respectă și, în același timp, și proiecte pe care le vor văzute devenite realitate.

În sensul acesta, adaugă Ana Ciceală, numeroasele proiecte pe care le-a depus în Consiliul General au fost totuși promovate, având susținerea foștilor săi colegi din USR din Consiliul General în acest demers, dar și susținerea Primarului General și a alianței din Consiliul General cu PNL, astfel că multe dintre ele au și fost votate.

Altele nu, cum este proiectul de mărire a amenzilor de o sută de ori pentru defrișările de arbori, acolo PNL în continuare nu votează cu diverse scuze. Dar, proiectul meu pentru un parc pe Calea Vitan 284 a fost votat în anul 2021, deși ne-am luptat apoi 3 ani cu Robert Negoiță în instanță pentru că a vrut să-l anuleze, însă am transferat în sfârșit în toamna anului trecut terenul de parc la ALPAB și acum se face studiul de fezabilitate ca prim pas pentru construcția noului parc.

Ana Ciceală, candidat independent la Primăria Sectorului 3

Contracandidata lui Negoiță amintește de asemenea și proiectul de pe strada Traian, de lângă Biblioteca Națională, pe care l-a numit parc Dudești, un proiect al său care nu a fost încă adoptat în Consiliul General, dar care are sprijinul Primăriei și al colegilor săi.

Totodată, mai spune Ciceală, proiectul pe care l-a depus privind desființarea companiilor municipale și de lichidare a companiei cimitire, spre exemplu, a avut sprijin, astfel că această companie este în lichidare, iar alte peste 10 companii dintre cele înființate de Firea sunt în aceeași situație.

În același timp, pe lângă toate proiectele pe care le-a inițiat, candidata independentă amintește că este și președinta Comisiei de Mediu din Consiliul General încă din anul 2021, poziție din care a primit sprijinul colegilor pentru a-și putea duce la îndeplinire proiectele.

Ea menționează de altfel două dintre ele, mai precis unul care privește transparentizarea și luarea în comun a deciziilor împreună cu cetățenii și ONG-urile de mediu și protecția animalelor pe bugetele de mediu ale celor 10 subordonate de mediu care sunt la Primăria Generală, dar și pe cel privind finanțările nerambursabile pentru ONG-urile de mediu și protecția animalelor.

Acum, că n-au fost vizibile aceste lucruri sau că au fost mai puțin vizibile decât poate ar fi meritat, îmi asum. Însă am preferat să muncesc și să-mi duc la îndeplinire jurământul pe care l-am depus în 2021 și dacă partidul nu m-a mai sprijinit cu partea aceasta de vizibilitate a fost până la urmă decizia partidului, însă în același timp nu-i învinovățesc fiindcă au fost făcute extrem de multe lucruri bune în Consiliul General.

Ana Ciceală, candidat independent la Primăria Sectorului 3

Revenind la alegerile din 9 iunie, contracandidata lui Negoiță spune că a reușit să obțină susținere din partea unei alianțe electorale formate pe sectorul 3 din REPER, SENS și URS.PDF, partidul înființat de Tudor Benga, fost deputat USR de Brașov, dar speră, încă, să obțină și susținerea USR.

Ana Ciceală concluzionează spunând că știe faptul că are mult sprijin în USR de la firul ierbii și crede că este în continuare posibil să capete sprijinul partidului, care trebuie, în opinia ei, doar să gândească într-o logică a binelui pentru cetățean și pentru Sectorul 3.

Sursa foto: Facebook / Ana Ciceala