"La circ sunt două probleme (...), a clădirii Circului de Stat, care are mare nevoie de o reabilitare, are nevoie de reparaţii capitale şi de modernizare şi aici este un dialog pe care îl vom purta cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Circul de Stat şi a doua problemă este problema Parcului Circului (...), care arată într-un mod absolut deplorabil şi acesta este rezultatul lipsei de dialog între primarul USR de la Sectorul 2, primarul USR susţinut de USR de la Capitală şi directorul USR de la ALPAB. Nu au reuşit timp de patru ani de zile să construiască împreună un proiect coerent, iar rezultatul îl vedem cu toţii. Vom cere în administrare Parcul Circului şi îl vom reabilita în maximum doi ani de zile şi chiar dacă va rămâne la ALPAB, vom sprijini un proiect de reabilitare, astfel încât acest termen asumat de doi ani de zile să fie unul absolut realist", a spus Rareş Hopincă, marţi, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el a punctat că are în vedere extinderea spaţiului verde din zona Valea Şaulei.

"Cel mai mare parc pe care îl avem în plan este Parcul Petricani, în zona de nord a sectorului, la intersecţia dintre Şoseaua Petricani şi Fabrica de Glucoză, în zona Valea Şaulei, unde există deja o zonă naturală pe care o vom proteja şi vom extinde întreaga suprafaţă verde până la 70 de hectare. În acea zonă vom acomoda şi o sală polivalentă de minimum 8.000 de locuri pentru competiţii sportive şi evenimente şi totodată avem în plan să prelungim metroul din staţia Dimitrie Pompeiu până în acea zonă", a anunţat Rareş Hopincă.

În altă ordine de idei, el a punctat că planul pentru prelungirea magistralei M2 cu două staţii, de la Dimitrie Pompeiu până în Petricani, există la nivelul Ministerului Transporturilor, prin Metrorex.

"Nota de fundamentare pentru studiul de fezabilitate este pregătită. Când voi ajunge primar al Sectorului 2, voi prelua acest studiu de fezabilitate. Lucrarea este estimată la undeva în jur de 180 de milioane de lei, poate fi cofinanţată inclusiv de Sectorul 2, poate fi asigurată finanţarea din fonduri europene şi guvernamentale şi este un proiect care în următorii patru ani de zile ar putea să înceapă", a afirmat Rareş Hopincă.

O altă problematică abordată a fost cea a zonei Petricani, în legătură cu care a atras atenţia că este "vitală" construirea unui pasaj peste calea ferată.

"Proiectul poate să dureze doi ani de zile şi costă aproximativ 25 de milioane de euro. Primăria Sectorului 2, în mandatul meu, va contribui la acest proiect, la fel cum va contribui şi la resistematizarea străzii Gherghiţei, construirea unui pasaj în zona Gherghiţei şi construirea unui pasaj în zona Andronache", a semnalat Rareş Hopincă. Nu în ultimul rând, el a adăugat că în primii doi ani de mandat va construi minim 7.000 de noi locuri de parcare.

Sursa foto: Halfpoint / Shutterstock.com