Ți-ai pus vreodată întrebarea când a fost lansat primul card românesc sau când au fost retrași primii bani de la bancomat? Cu toate că aceste lucruri par acum cele mai rudimentare tehnologii bancare, în urmă cu mai puțin de două decenii, aceste inovații scriau „noile legi” ale industriei bancare românești. Poți vedea secțiunea noastră specială AICI.

De la povestea primului card bancar care a apărut în România, până la tehnologii noi care au transformat telefoanele în POS-uri, piața de banking din țară a fost martora unui boom al digitalizării. În acest an, wall-street.ro și Future Banking se întâlnește cu specialiștii din industria financiar-bancară care explică cum reușesc algoritmii să ducă bankingul la următorul nivel.

Pe parcursul celor 50 de materiale vom încerca să trecem în revistă cele mai importante schimbări din lumea bancară românească, dar și să aflăm cum va arăta peisajul bancar românesc în următorii ani. Stați cu ochii pe wall-street.ro și Future Banking pentru a vedea povestea inovațiilor care au schimbat complet bankingul tradițional.

Anuarul "50 de inovații care au schimbat banking-ul" va putea fi descărcat gratuit în format PDF. Înscrie-te AICI pe lista de urmăritori ai proiectului și în decembrie vei primi gratuit ediția online, curatoriată, cu cele 50 de inovații care au marcat piața financiar-bancară în ultimele decenii.

Sursa foto: Pixabay