Aproape 300.000 mp de spatii de retail livrati in Romania
Vara lui 2009, cea mai grea perioada
Primele esecuri
Ce au invatat jucatorii de pe piata de retail
5 / 5

"Deciziile luate acum pot avea efecte ireversibile"

Criza financiara a afectat cresterea economica si ocuparea fortei de munca la nivel global, iar in ceea ce priveste Romania, depindem de ce norme fiscale va adopta statul, mai ales dupa alegerile prezidentiale din noiembrie.

Important este ca lumea sa treaca peste soc mai repede, spune Monica Barbu, de la The Advisers, sa nu mai privesca in trecut, ci sa descopere metode de a trece cu bine peste aceasta etapa, cat mai rapid.

„Pana la urma, a trecut un an de la caderea Lehman Brothers; este timpul sa analizam de ce au succes anumiti jucatori de pe pietele din regiune si ce fac ei diferit”, subliniaza consultantul.

Monica Barbu crede ca este greu de punctat o perioada in trecut care s-ar putea compara cu situatia actuala. „Ca si nivel al vanzarilor se poate gasi, pe diferite segmente, un moment cand vanzarile erau similare, totusi, atunci previziunile erau optimiste, de crestere, pe cand, acum este dificil de estimat evolutia vanzarilor, iar previziunile, cel putin pe termen scurt, sunt adesea pesimiste. Asadar, momentul la care suntem acum, este momentul la care deciziile luate pot avea efecte esentiale si ireversibile pentru viitorul unei afaceri”, a incheiat vicepresedintele The Advisers.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri