Investitie de 60 milioane euro in cel mai mare water park din Sud-Estul Europei
20-30 euro pentru o croaziera pe Dunare
Mai putin de 10 euro pentru o ora de echitatie
1 / 3

Investitie de 60 milioane euro in cel mai mare water park din Sud-Estul Europei

Daca Budapesta este recunoscuta pentru cele 124 de izvoare termale si 14 spa-uri, ungurii au vrut sa fie consacrati si in domeniul parcurilor acvatice, asa ca, la sfarsitul lui 2007- inceputul lui 2008 au inceput constructia Aquaworld, cel mai mare parc acvatic din Sud-Estul Europei. “In toamna lui 2008 am deschis Aquaworld Resort, care pe langa parcul acvatic mai cuprinde si un hotel Ramada, clasificat la 4 stele. Investitia s-a ridicat la 17 miliarde de forinti (circa 60 milioane de euro)”, povesteste, in timp ce face turul complexului, Krisztina Keresztes, sales executive al resort-ului.

Complexul s-a construit pe o suprafata de 8,6 hectare, aproape de podul Megyeri si de-a lungul autostrazii M0. Ramada Resort - Aquaworld Budapesta se intinde pe o suprafata totala de 86 mii de metri patrati, din care cladirile pe 54 metri patrati.

Baile complexului sunt alcatuite din doua parti: din parcul acvatic Aquaworld Budapesta, si din baile proprii ale hotelului Ramada Resort, unde se gasesc in total 21 de piscine.

Suprafata totala a piscinelor depaseste 3300 metri patrati, iar masa apei ajunge la 4200 metri cubi. “Taxa de intrare in parcul acvatic este de 10 euro pe zi, in timp ce o camera standard in hotel costa intre 100 si 130 de euro”, mai explica Keresztes.

Romanii sunt printre cei mai fideli clienti ai complexului budapestan. “In luna mai a acestui an, Romania a fost tara de unde au provenit cei mai multi turisti straini ai complexului. Pe langa romani, majoritatea clientilor straini - circa 70% din numarul total al clientilor - provin din Slovacia, Germania, Ucraina, Rusia, Slovenia, Serbia, si Austria”, a mai afirmat reprezentanta Aquaworld.

Hotelul, cu o capacitate de 309 camere, este si o foarte cautata destinatie pentru conferinte si evenimente. “Anul trecut am organizat 318 evenimente, iar anul acesta trendul este ascendent. Avem o sala de conferinte cu o capacitate de 550 de locuri, una dintre cele mai mari din Budapesta”.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri