Muntenegru
Kosovo
Slovenia
Bosnia și Herțegovina
Macedonia de Nord
1 / 5

Muntenegru

Cu ieșirea la Marea Adriatică în sud și cu lanțul muntos din nord, Muntenegru poate deveni cu ușurință țara în care poți combina statul la plajă cu drumețiile, scrie MSN. Plaja se află în centrul orașului medieval Budva și măsoară 22 de mile de coastă cu nisip și pietriș.


De asemenea, lacul Skadar, cel mai mare din Europa de Sud, se află la doar o oră distanță de mers cu mașina. Pe lac puteți să vă bucurați de plimbări cu barca printre nuferi și pelicani.


Un alt punct important de vizitat este Golful Kotor, asemănător unui fiord și inclus în lista UNESCO. Pe malurile sale se află mai multe orașe medievale, numeroase biserici și mănăstiri; iar turiștii pot vizita insula Maicii Domnului a Stâncilor.


Îndreptându-vă spre nord, obiectivele turistice includ mausoleul din vârful muntelui al domnitorului Petar II Petrović-Njegoš din secolul al XIX-lea, dar și Cetinje, fosta capitală, și Mănăstirea Ostrog, construită într-o stâncă.


Parcul național Durmitor, cu pădurile, lacurile și munții săi, este destinația supremă pentru aventură în aer liber. Zabljak, cel mai înalt oraș din Balcani (1.456 de metri), este încă un alt obiectiv turistic. Vizitatorii pot trece cu tiroliana prin Canionul Tara, adânc de 1,3 kilometri; sau puteți face rafting pe râul Tara.


Sursa Foto: Unsplash.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri