Parcul Național Köprülü Canyon (Köprülü Kanyon Millî Parkı)
Valea Ihlara (Ihlara Vadisi)
Canionul Saklıkent (Saklıkent Kanyonu)
Canionul Arapapıştı (Arapapıştı Kanyonu)
Canionul Şahinderesi (Şahinderesi Kanyonu)
1 / 5

Parcul Național Köprülü Canyon (Köprülü Kanyon Millî Parkı)

Situat la 85 km de centrul orașului Antalya, Canionul Köprülü (Köprülü Kanyonu) este o adevărată minune naturală creată de apele turcoaz ale râului Köprüçay. Zona, care atrage vizitatori cu frumusețile sale naturale, peisajele uluitoare și numeroasele activități în natură, a fost declarată parc național în 1973. Canionul Köprülü, cu 14 kilometri lungime și peste 100 de metri înălțime, este, de asemenea, printre cele mai lungi canioane din Turcia.


Cel mai atractiv punct al Canionului Köprülü este, fără îndoială, râul Köprüçay, ceea ce face din regiune una dintre cele mai căutate zone naturale de recreere din Turcia. Pe râul Köprüçay din Canionul Köprülü, vizitatorii se pot bucura de sporturi de apă, cum ar fi: rafting, pescuit sportiv și înot, într-un cadru de vis. În zona de lângă râu, turiștii pot face drumeții și alpinism, sesiuni de orientare turistică și ciclism, observare botanică și animale sălbatice, fotografii inedite, camping și picnicuri în inima naturii. De asemenea, ghizii locali organizează excursii pe munte și safari cu jeepuri.


Köprülü Canyon este una dintre atracțiile de pe “Drumul Sf. Pavel” , a doua cea mai lungă pistă de hiking din Turcia. Pe acest traseu, care reconstituie drumul parcurs de Sfântul Pavel în călătoria sa de răspândire a creștinismului în Europa de Vest, călătorii pot face un popas binemeritat lângă Canionul Köprülü și pot vizita orașul antic Selge, situat la vest de râu.


Parcul Național Köprülü Canyon oferă facilități pentru masă și zone de camping pentru odihnă și cazare. De altfel, pentru turiștii mai pretențioși, care caută confortul, există bungalouri din lemn la marginea parcului, care oferă cazare în regim de pensiune.


Sursa Foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri