1. Destinatia preferata...De ce?
3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie
5. Cea mai placuta amintire din acest loc
7. Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari...
9. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc
2 / 5

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie

Este o destinatie in care toti cei care ajung o fac cu un scop de lucru, si nu de vizita, deoarece, la acest moment cel putin, Angola nu este o tara turistica.

Poti merge acolo doar daca ai o invitatie in care se precizeaza clar scopul calatoriei, dovedesti ca exista fondurile necesare pentru perioada sederii si asa mai departe. Imi amintesc de primele calatorii in vestul Europei care au fost similare.

4. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult... De ce?

In fiecare zi am parcurs un drum de circa 20 de km intre Luanda si Cacuaco in vreo doua ore si jumatate la dus si la fel si la intoarcere. Traficul era extrem de aglomerat, drumurile in mare parte neasfaltate. Practic, circulatia era bara la bara de la punctul de plecare pana la destinatie.

Pe marginea strazii se practica un comert ambulant de catre femei care vindeau diverse produse in ligheane tinute pe cap. Era o insiruire de ligheane prezentand: fructe, apa, sucuri racoritoare, dar si alte produse de larg consum. Pentru ca viteza era redusa, nu trebuia decat sa scoti mana pe geam si sa intinzi banii si sa iei sticla cu apa, ca sa dau un exemplu. Ceea ce nu am spus este ca femeile aveau de cele mai multe ori un bebelus in spate, altul mai mare de mana, iar in unele cazuri asteptau un al treilea.

Din loc in loc erau gratare cu banane si porumb. Stiu ca nu povestesc despre o masa copioasa intr-un restaurant fermecator pe malul marii, dar pot spune ca am gasit delicioase bananele la gratar si ca de altceva chiar nu imi amintesc.

Sursa foto: www.goafrica.about.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri