De la angajati la proprietari
Agnis, in cifre
Portofoliu de afaceri
3 / 3

Portofoliu de afaceri

In momentul in care s-a simtit nevoia unui sediu mai mare, cei doi asociati ai Agnis au angajat cativa ingineri si s-au apucat si de constructii.

“Am vazut ca ne pricepem, iar faptul ca ne-a placut ne-a determinat sa ne facem propria firma de constructii, in loc sa apelam la altcineva”, a spus Felix Istrate.

Apoi, cei doi au cumparat mai multe terenuri, unul chiar in apropiere de sediul firmei lor, unde urmau sa construiasca un bloc.

Din cauza crizei economice si, implicit, a crizei imobiliare, ei au ramas cu terenurile blocate. Dupa ce se va incheia situatia actuala, acestia vor reanaliza oportunitatile de investitie in sectorul respectiv.

In plus, Istrate si Ghita se mai ocupa si cu transportul de ciment vrac. Ei transporta, prin 6 camioane, ciment catre un client.

De curand, ei s-au hotarat sa deschida o firma de distributie de materiale de constructii in Dubai.

“Initial, ne gandeam la Kuweit, deoarece aveam o cunostinta acolo care ne putea ajuta. Insa legile ne obligau sa avem un asociat din tara respectiva si asta ne-ar fi incurcat destul de mult”, explica el.

In domeniul constructiilor, afacerile merg mai bine in Dubai decat la noi, chiar daca se spune ca volumul lucrarilor a scazut, potrivit lui Istrate. Totodata, “acolo exista o altfel de sustinere din partea statului, marile proiecte beneficiaza de un ajutor sporit, iar procedurile pentru infiintarea unei firme nu sunt foarte complicate”.

Pentru business-ul din Dubai, cei doi au investit 30.000-40.000 euro, iar suma se afla in continua crestere.

“Investitia initiala in marfa atinge 200.000 euro, iar cea in stocuri - 300.000”, completeaza Felix Istrate.

Pentru primul an de existenta al business-ului din Orient, actionarii companiei nu au decat un singur obiectiv, iar acela nu tine de atingerea unei anumite cifre de afaceri sau a unui profit – “vrem doar sa vindem; si am investit prea mult ca sa nu reusim sa facem asta”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri