Afacere cu produse bio pornita dupa ce a renuntat la o cariera de aproape 10 ani in banking
Fabrica de mobila de pe litoral
Brand de genti lansat dupa un prim business esuat: povestea Pina Calin
Business cu food truck-uri, povestea Maidan
Bee Farming, afacerea cu albine care vinde in online
2 / 5

Fabrica de mobila de pe litoral

HMB studio este un atelier de creatie a obiectelor de decor din lemn transformat intr-o mica fabrica de productie de mobilier si scari realizate din lemn masiv. Fondatorii, Andreea Furnea si George Sfrent, au decis sa faca aceasta schimbare a directiei de business in urma accesarii unei finantari nerambursabile, obtinuta in 2018, cu care au achizitionat utilaje noi care le-au permis celor doi antreprenori sa diversifice gama de produse pe care le realizeaza.

De unde le-a venit aceasta idee de business

In 2017, Andreea Furnea a absolvit Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii "Spiru Haret" din Bucuresti, pe perioada cursurilor fiind voluntara in cadrul organizatiei internationale AIESEC, unde a capatat experienta practica pe partea de design grafic, marketing, comunicare si finante, domenii care lipseau din cursurile studentilor arhitecti. Apoi, a facut stagii in birouri de proiectare atat in ultimul an de studentie, cat si dupa terminarea acesteia.

„De mic copil am fost inconjurata de creioane, hartie si desen. Am decoperit in familie, la tatal meu, pasiunea pentru proiectarea locuintelor. Inca din copilarie, la intrebarea clasica "raspunsul meu a ramas constant". Ei bine, arhitectura este modul meu de exprimare, maniera prin care las ceva in urma mea si felul in care pot contribui in mod direct la confortul celor care folosesc produsul proiectat, cat si a celor care sunt doar observatori pasivi”, povesteste Andreea.

George Sfrent si-a inceput studiile universitare la Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare in limba engleza. Acesta a ales sa se transfere in anul 2 la Universitatea ZIBAT din Danemarca, unde a urma cursurile sectiei " International Sales and Marketing Management". Apoi, s-a intors in Romania unde a facut un internship in cadrul CSR Agency, o companie care ajuta mediul de business sa contribuie la rezolvarea problemelor din comunitate.

„In cazul meu, cred ca dragul pentru lemn este si o pasiune transmisa genetic. Strabunicul a fost tamplar, poveste pe care am aflat-o dupa fondarea atelierului, de la bunica. Am scotocit prin beci si am salvat o rindea a strabunicului, iar acum am asezat-o la loc de cinste in fabricuta. O pasiune descoperita recent este tehnologia aplicata in domenii “cu traditie”. In prezent slefuiesc o idee de smart furniture, o piesa de mobilier din lemn masiv care inglobeaza noi tehnologii. Este un proiect pentu care sunt in cautarea unui partener din zona tech”, spune George.

Cum isi impart atributiile in cadrul afacerii

Andreea se ocupa de consultanta de specialitate pentru fiecare client, proiectare, detaliere si urmarirea executiei fiecarui produs in parte, in timp ce George preia zona ce tine de vanzari, relatia cu clientii si logistica.

Echipa de productie este formata dintr-un tamplar cu experienta si ucenici-tamplari in diferite etape ale uceniciei. „Cei mai multi ucenici ajung la noi fara experienta anterioara in industria prelucrarii lemnului. Noi le oferim un proces de invatare atat teoretic, cat si practic”, spune Andreea.

Fiecare obiect este realizat in functie de nevoile si asteptarile beneficiarului, vanzarile in online reprezentand o pondere mica. De exemplu, pretul mediu al unui metru liniar de bucatarie din lemn este de 3.500 de lei. Pentru o masa de bucatarie extensibila pretul difera in functie de tipul sistemului de extensie, tipul de lemn, frezari si dimensiuni. Pretul mediu al unui astfel de produs este de 2.000 de lei.

Citeste povestea integrala AICI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri