Afacere cu dulciuri traditionale
Afacere cu fotografii pe suport magnetic
Afacere cu aronie
O firma de curatenie
Salon de machiaj mobil
5 / 5

Salon de machiaj mobil

Pe langa cerinta obligatorie de a avea experienta ca profesionist in machiaj, cel mai important asset al acestei afaceri cu bani putini este duba in care vei instala salonul mobil de machiaj. La un buget maxim de 10.000 de euro nu iti vei permite o masina noua, dar cu 6.000-7.000 de euro vei putea achizitiona una second-hand si restul banilor sa ii folositi pentru dotarea salonului.


Va trebui sa modifici duba astfel incat sa ai o baie cu apa calda si rece, instalatii de iluminat puternice, dar sa cumperi si produse si ustensile de machiaj. Fiind o afacere mobila, in care tu ar trebui sa ajungi la client, investitiile in promovare vor reprezenta o componenta importanta a business plan-ului. Un cont pe Facebook este mai mult decat necesar si ia in calcul si alte mijloace de promovare, precum flyerele sau participarea la evenimente de profil. Cea mai sigura cale de atragere a clientilor va ramane, insa, recomandarea clientilor multumiti.


Avantajul unui astfel de business mobil tine de faptul ca poti ajunge la clienti din numeroase orase ale tarii, insa nu ar fi eficient sa plecati la un client la o distanta prea mare. Pe de alta parte, dezavantajul unui salon de machiaj este ca un profesionist in aceasta industrie trebuie sa lucreze la foc continuu, in special in weekend-uri.


Sursa foto: Shutterstock / Mike Laptev

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri