ChefBox: Business lansat de un tanar cu experienta de peste 10 ani in HoReCa
Tarancuta Urbana: O intoarcere la milieuri
Heritage Farms: 120.000 euro pentru legume eco
Mieraria: Inca din 1900, familia lui Razvan crestea albine in zona Banatului
Service-Return.com: Business de retururi gandit, din start, international
Tennis Hero: Sportul te elibereaza
Symme3D: Business care deja a atras atentia investitorilor
6 / 7

Tennis Hero: Sportul te elibereaza

Nume business: Tennis Hero


De ce consideram ca va avea succes:
Sportul devine din ce in ce mai vizibil si important, fiind promovat inclusiv de oameni de business, de mare calibru. Start-up pornit de profesionisti in acest sport.

Dan Lazar a jucat tenis de performanta timp de 10 ani, in 2011 fiind vicecampion al Romaniei. Cele mai bune business-uri vin (si) din pasiune, si acest lucru il ajuta si pe antreprenor. Alaturi de asociata sa, Carla Rebecca, de cetatenie australiana, a lansat Tennis Hero.

Tennis Hero este o scoala de tenis la Clubul Diplomatic, prin care incearca sa sustina si sa promoveze beneficiile tenisului in randul copiilor si adultilor.

„Afacerea este facuta in parteneriat cu asociata mea Carla Rebecca, de cetatenie australiana, impreuna cu care ne-am dorit sa aducem din Australia cateva competitii foarte populare, unde participantii castigau premii in bani indiferent de nivelul la care jucau. Fiind un adept al metodologiei Lean Startup, inainte de a face orice, am intervievat 20 de potentiali clienti ce participau deja la o competitie de tenis similara, insa low-cost. Desi toti spuneau ca ideea este «interesanta», nimeni nu a platit pentru alternativa noastra premium. Desi aparent ar fi putut parea un esec, odata ajuns acasa, am realizat ca 3 dintre cei intervievati erau parinti si imi cereau o recomandare de antrenor pentru copilul lor, fiind nemultumiti de serviciile pe care le aveau disponibile la alte cluburi - fie antrenorii erau neseriosi, fie era frig in balon si copiii raceau sau antrenorii aveau un comportament abuziv. Acela a fost momentul cand am pivotat spre ceea ce reprezinta azi Tennis Hero”, povesteste Dan.

In anul 3 de faculate a ajuns in Australia, pentru a vizita familia prietenei sale, si a fost placut surprins de cum se juca tenisul acolo. Aveau turnee in stil compass, mai dinamice, unde aveai sansa sa joci cate trei meciuri pe turneu, majoritatea taxelor de inscriere se intorceau la jucatori ca premii „si se punea foarte mult accentul pe ideea ca atunci cand pierzi, de multe ori inveti mai mult decat atunci cand castigi, nu ca in Romania, unde atunci cand pierzi un meci, de obicei esti considerat un «loser»”, spune el.

Desi nu prea stia de unde sa inceapa, a facut un plan si in fiecare zi incerca sa faca progrese. Toate lucrurile s-au mai asezat in momentul in care celor doi tineri le-a fost aprobata finantarea de 25.000 euro din fonduri europene, prin intermediul Universitatii Romano-Americane.

„Accesul la finantare a fost relativ facil, in comparatie cu birocratia de dupa. Timp de 6 luni a fost un pic frustrant pentru ca majoritatea timpului il petreceam luptandu-ma cu procesele birocratice din spatele finantarii, insa am invatat mult si ma simt mult mai puternic dupa aceste greutati”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri