1. Fii memorabil
2. Construieste o structura solida
3. Nu rata partea de inceput
4. Foloseste tonul potrivit
5. Umanizeaza-te
6. Repeta-te
7. Foloseste tranzitii
8. Include elemente din teatru
9. Incheie puternic
10. Nu te lungi
8 / 10

8. Include elemente din teatru

In timpul workshop-ului sau, Dr. Stephen Covey umple un bol de sticla cu nisip. De acolo, va ruga un voluntar sa puna roci in bol. Pietrele reprezinta lucrurile esentiale – familia, job-ul, exercitiile, banii, in timp ce bolul significa timpul si energia voluntarului. Nu a esuat niciodata: voluntarul din sala nu a reusit niciodata sa puna toate rocile in bol. Nisipul – care reprezenta activitatile de zi cu zi precum dusul copiilor la gradinita, cumparaturile sau cititul – ocupa prea mult spatiu. Ceva trebuie sa fie scos. De obicei, este ceva esential.

Covey ofera apoi voluntarului o alta solutie – sa inceapa sa puna o piatra, apoi nisip, apoi o alta piatra, apoi nisip, si tot asa pana cand bolul se umple. Ca prin magie, exista destul spatiu pentru toate. Mesajul – mentine balanta. Nu scapa din vedere lucrurile esentiale, in viata ta de zi cu zi.

Evident, Covey putea sa spuna toate acestea verbal, dar impactul ar fi fost mult mai mic. In schimb, el a ilustrat acest fapt cu obiecte, intr-un fel in care audienta nu va uita. Daca reusesti ceva teatral, similar, te vei asigura ca prezentarea ta nu va fi uitat repede.

Sursa foto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri