Jeff Bezos – O plimbare in parc cat 80 miliarde de dolari
Steve Jobs: Graham Bell nu a facut cercetari de piata
Bill Gates: O viata cat doua
Fred Smith: FedEx, ca in razboi
Larry Page si Sergey Brin: Google it!
Howard Schultz: Serviti o cafea?
Mark Zuckerberg: 100 mld. $, in opt ani
Sam Walton: Cumpara la preturi mici, fa stocuri mari
5 / 8

Larry Page si Sergey Brin: Google it!

Compania: Google
Vanzari: 37,9 mld. $
Valoare de piata: 203,2 mld. $
Angajati: 32.500
Sfat: Nu te uita la bani cand vrei sa inovezi

La fel ca si Paul McCartney, care spune ca a visat melodia Yesterday inainte de a o scrie si compune, Larry Page isi aduce aminte de noaptea din 1996 cand avea 23 de ani si a visat, vivid, despre download-ul intregului Web pe computere. “Am luat un creion si am inceput sa scriu”, spune co-fondatorul Google, CEO-ul companiei in prezent. “Mi-am petrecut jumatate din noapte scriind detaliile visului meu si incercand sa ma conving ca are cum sa functioneze”.

Si da, a functionat. Pentru prima oara, in ultimele trei luni ale lui 2011, Google a generat afaceri de peste 10 mld. $ intr-un trimestru. In fiecare zi sunt cautati 2,5 mld. termeni pe motorul de cautare. Page, 39 de ani, si Sergey Brin, 38 de ani, au investit 11,8 miliarde de dolari pe cercetare si dezvoltare doar in ultimii trei ani.

Banii sunt benzina unei masini de inovatii de la secunda la secunda, un combustibil care a propulsat Google acolo unde este astazi, mai mult decat doar un motor de cautare. Pentru Page si Brin, totul se reduce la ceea ce ei numesc “regula 70-20-10”.

“70% din timp incearca sa muncesti la subiectele cheie ale companiilor. 20% trebuie sa se duca in extindere si alte zone adiacente si 10%, fii nebun, fa orice, testeaza si incearca idei deosebite”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri