Peste 6% dintre adolescenti nu merg la scoala
Peste 40% dintre adolescenti au consumat alcool
1 din 4 adolescenti a fumat cel putin o data in viata
1 din 20 de tineri sub 18 ani s-a drogat
Adolescentii isi incep viata sexuala la 15 ani
Adolescentii petrec 7 ore pe zi la televizor, radio si pe Internet
5 / 6

Adolescentii isi incep viata sexuala la 15 ani

Un procent de 15% dintre adolescenti au declarat ca si-au inceput viata sexuala (23% dintre baieti si 11% dintre fete), iar in medie, statistica arata ca adolescentii au avut prima relatie sexuala la 15 ani si jumatate.

Intrebati cat de des au folosit prezervativul cu partenerul lor stabil in ultima luna, aproape jumatate (47%) dintre adolescentii care si-au inceput viata sexuala au afirmat ca l-au folosit de fiecare data, iar 20% dintre adolescenti au declarat ca au folosit prezervativul cu partenerul lor stabil
aproape tot timpul.

Pe de alta parte, 16% dintre adolescenti nu au folosit niciodata aceasta metoda de contraceptie si protectie, motivand prin disconfortul cauzat sau afirmand ca nu aveau la indemana.

Adolescentii au declarat ca au utilizat prezervativul pentru a preveni o sarcina nedorita (63% din adolescenti) si pentru a se proteja de boli cu transmitere sexuala (19% din adolescenti).

Dintre cei activi din punct de vedere sexual, 4 din 10 au declarat ca au intretinut relatii sexuale cu un partener ocazional in ultimele 12 luni, avand in medie 1,9 parteneri ocazionali in ultimele 12 luni si doar 60% au utilizat prezervativul de fiecare data.

Mai mult, 5% dintre adolescentii care si-au inceput viata sexuala au afirmat ca au practicat sexul comercial sau au platit pentru astfel de relatii in ultimele 12 luni si toti au folosit prezervativul ultima data cand au avut contact sexual cu o persoana ce practica sexul comercial.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri