Pfizer-BioNTech
Moderna
Oxford-AstraZeneca
Sinopharm
CanSino
Sinovac
Bharat Biotech
Institutul de Cercetare Gamaleya
Institutul Vector
6 / 9

Sinovac

Sinovac Biotech, din nou, o companie chinezească, a dezvoltat un vaccin anti-COVID dintr-o versiune inactivă a coronavirusului. Vaccinul, intitulat CoronaVac, poate fi administrat în două doze, la 14 zile distanță.


China a autorizat utilizarea de urgență a vaccinului încă din iulie 2020.


Estimările privind eficacitatea acestuia nu sunt foarte clare. Un studiu din Brazilia a arătat un procent de 78%, însă a fost vorba despre un grup mic de oameni.


Răzvan Cherecheș, expert român în sănătate publică, a scris, pe pagina sa de Facebook, faptul că nepublicarea datelor privind etapele studiilor duce la un grad de nesiguranță în ceea ce privește serul.


”Ridică semne serioase de întrebare faptul că nu au făcut datele publice și un grad de scepticism ar fi normal în acest caz. Deocamdată poate fi doar un exemplu despre cum NU se anunță rezultatele unui trial clinic”, a prezicat acesta.


Pe 12 ianuarie 2021, cercetătorii de la Institutul Butantan, centrul unde are loc testarea serului, au anunțat o eficacitate de până la 50,4%.



Sursa Video: Youtube


În plus, Turcia a autorizat utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului şi urmează să-l administreze populaţiei, începând cu personalul din sistemul sanitar.



Sursa Video: Youtube


Turcia a primit la sfârşitul lui decembrie o primă comandă de doze de vaccin de la Sinovac, după ce a afirmat la finalul primelor teste că acesta a fost eficient în proporţie de 91,25%, în pofida absenţei rezultatelor oficiale a testelor din faza trei.


Sursa Foto: Facebook/ Sinovac Biotech Ltd.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri