Joint venture cu Carrefour Property
Listarea la bursa va facilita accesul investitorilor la portofoliu
Filosofia de business
4 / 4

Filosofia de business

Dupa ce la inceputul anului trecut, seful NEPI spunea ca Bucuresti si piata de birouri nu sunt o optiune pentru fondul de investitii, tranzactia Floreasca Business Park a fost o schimbare totala de strategie, cel putin in aparenta.

“Am vazut ca toti investitorii fug de piata de birouri din Bucuresti, ca dezvoltaorii au oprit constructiile, chiriile s-au stabilizat, iar preturile pentru «cladirile prime» (n.r: cladiri de clasa A, amplasate central) din Bucuresti sunt mai mici in comparatie cu alte capitale din regiune. Analizand toti acesti factori, am considerat ca este o oportunitate sa cumparam una din cele mai bune cladiri de birouri din Buucresti”, explica Martin Slabbert motivele care au dus la cea mai mare tranzactie imobiliara din 2010.

Desi consultantii imobiliari au spus ca preluarea datoriilor a fost cel mai important factor in aceasta tranzactie, Slabbert afirma ca succesul unei tranzactii tine de alte elemente. “Ne uitam la lucruri esentiale: cum sunt chiriile comparativ cu ceea ce estimam pe viitor, care este rata de parcare pentru ca influenteaza chiriile pe viitor, care este distanta pana la mijloacele de transport si ce specificatii tehnice are cladirea. Daca toate acestea fac sens, atunci ne gandim la achizitie, iar preluarea datoriilor este un bonus”, afirma el.

Seful NEPI adauga ca nu au fost excluse nici achizitiile de birouri in orase secundare din tara, insa un impediment pentru acest lucru il reprezinta fondurile de pensii, care se numara printre investitorii NEPI si care prefera sa detina cladiri in capitale de tara. “Nu avem limita de buget, putem cumpara orice, insa intotdeauna filozofia noastra este sa nu cumparam un proiect secundar, intr-o zona mai putin buna sau de o calitate indoielnica”, precizeaza Slabbert.

Legat de titlu de “cel mai rapid investitor”, Slabbert recunoaste ca actioneaza rapid, intrucat nu exista o birocratie cum se intampla in alte companii. “Suntem doar niste oameni cu abilitati in real estate, ne place sa lucram cu cladiri si obiectivul final este sa aducem profit pe actiune celor care investesc in noi. Pentru ca suntem asa concentrati, facem repede tot ce are sens economic. Nu vad de ce ai nevoie de perioade lungi de gandire”, conchide managerul NEPI.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri