Cine si ce cumpara in 2011?
Un an bun pentru noi dezvoltari imobiliare
Cine se extinde anul viitor?
Cele mai importante evenimente din piata de birouri in 2010
4 / 4

Cele mai importante evenimente din piata de birouri in 2010

Vanzarea Floreasca Business Park. La mai putin de noua luni de la ultima achizitie, fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a cumparat un nou proiect, de data aceasta miza fiind birourile: peste 100 milioane de euro pentru parcul de afaceri Floreasca 169A (foto) (Floreasca Business Park), dezvoltat de Portland Trust in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu.

Iesirea in public a lui Liviu Tudor. Discretul Liviu Tudor, considerat cel mai mare proprietar roman de spatii de birouri, a participat in luna septembrie la o conferinta de presa, aceasta fiind prima iesire a sa in public din ultimii cinci ani. Prin intermediul Genesis Development, Liviu Tudor detine circa 130.000 mp de birouri, fiind cel mai mare proprietar roman din piata spatiilor de birouri. Printre chirisii cladirilor sale se numara Garanti Bank, Siemens, Renault, Citi Bank si Accenture.

Investitie de 150 mil. euro in Pipera. Dezvoltatorul belgian Atenor Group a lansat proiectul de birouri Hermes Business Campus, amplasat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, investitia totala fiind estimata la 150 milioane de euro.

Finantare de 7 mil. euro din fonduri UE. Omul de afaceri timisorean Ovidiu Sandor a obtinut o finantare europeana nerambursabila de circa sapte milioane de euro pentru dezvoltarea celei de-a patra cladiri de birouri din cadrul proiectului City Business Centre, a carui investitie totala se ridica la 50 milioane de euro.

Primele cladiri «verzi». The Lakeview este singura cladire cu certificat BREEAM ((Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi din Romania si se afla pe Barbu Vacarescu, fiind dezvoltata de compania AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian. Cladirea a fost votata cel mai bun proiect de birouri din Bucuresti intr-un sondaj Wall-Street.ro. Euro Tower, cunoscuta de asemenea ca fiind o cladire ecologica, ocupa loc al cincilea in topul celor mai bune cladiri din Bucuresti.

Proprietarul Opera Center cumpara fondul Europolis. Fondul austriac de investitii CA Immobilien Anlagen AG (CA Immo), proprietarul cladirilor Opera Center si Bucharest Busines Park din Bucuresti, a ajuns la un acord cu Österreichische Volksbanken, pentru a achizitiona fondul Europolis, care detine in Romania proiectele de birouri Europe House si Rivel Place – Sema Parc, in schimbul sumei de 272 milioane de euro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri