Bancile trebuie sa reduca dobanzile la creditele ipotecare
TVA de 5% pentru locuintele de pana la 500.000 lei
Sa nu repetam greselile din trecut!
Bilantul Adama la sfarsit de an
4 / 4

Bilantul Adama la sfarsit de an

Dezvoltatorul Adama inaugureaza astazi proiectul rezidential Evocasa Optima (foto), amplasat in cartierul Titan. Din cele 84 de apartamente, au mai rams 14 nevandute, cu preturi de peste 70.000 euro. Pentru aceasta categorie de locuinte, dezvoltatorul spune ca a redus preturile cu 10% in acest an.

“Pentru apartamentele din Bucuresti, cu suprafete mari, am scazut preturile cu circa 10% in 2010, insa pentru cele cu doua camere nu am fost nevoiti sa scadem preturile pentru ca s-au vandut foarte bine. Nici in proiectele din Bacau si Brasov nu am coborat preturile apartamentelor”, spune directorul de vanzari al Adama.

In acest an, Adama a vandut circa 180 de apartamente, la un pret mediu de 80.000 euro. Din acest punct de vedere, Asher Lax spune ca a fost un an mult mai bun decat 2009. Din cele 180 de apartamente vandute, doar 10% au fost vanzari prin agentiile imobiliare, iar circa 50% au fost in Bucuresti.

“Agentiile imobiliare au alte interese decat sa vanda apartamentele noastre. Daca intra cineva la el in birou si are 60.000 euro, el il duce la un apartament cu doua camere, nu ii spune «cumpara un apartament nou, care costa 75.000 euro si vedem cum facem cu diferenta de pret», afirma Lax.

In ceea ce priveste bugetul de marketing, reprezentantul Adama refuza sa ofere cifre, insa spune ca a fost la un nivel similar cu cel din 2009 si va ramane la fel si in 2011. Una din cele mai puternici campanii outdoor realizate de un dezvoltator in acest an a fost campania Adama din statiile de metrou, insa in termeni de vanzari rezultatele nu au fost spectaculoase.

“Campania de la metrou ne-a ajutat ca imagine, nu neaparat in vanzari. Cred ca am vandut trei apartamente, insa cu siguranta nu este un bucurestean care sa nu fi auzit de Adama. Acum ne concentram mai mult pe direct mailing, care costa mai putin si este mai ieftin”, a incheiat directorul de marketing si vanzari al Adama.

Pana in prezent, Adama a dezvoltat cinci proiecte in Bucuresti, patru fiind amplasate in cartierul Titan si unul pe bulevardul Ferdinand I. Pe langa Bucuresti, dezvoltatorul mai este activ in orasele Ploiesti, Bacau, Iasi si Brasov.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri