Cele mai multe locuinte nevandute, in nordul si estul Capitalei
Dezvoltatorii au vandut doar 600 de locuinte in primul semestru
Preturile au scazut cu 10%. Consultantii estimeaza noi ieftiniri
3 / 3

Preturile au scazut cu 10%. Consultantii estimeaza noi ieftiniri

In prima jumatate a anului, pretul mediu pe mp construit pentru locuinte noi a scazut cu 10%, de la nivelul de 1.300 euro/mp plus TVA inregistrat la sfarsitul lunii decembrie 2009, la 1.170 euro/mp la finalul lui iunie. In comparatie cu punctul maxim atins pe piata rezidentiala in primul semestru din 2008, pretul mediu a suferit o scadere totala de 28%.

“Luand in considerare aprecierea monedei euro fata de leu, respectiv 17% din iunie 2008 pana in iunie anul curent, corectia preturilor in moneda nationala nu este la fel de pronuntata ca in euro. Intrucat dezvoltatorii exprima preturile apartamentelor in euro, corectia descendenta din piata a fost partial absorbita de deprecierea monedei nationale”, explica reprezentantii Colliers.

Mai mult, proiectele care se adreseaza segmentelor cu venituri scazute si medii vor continua sa atraga cerere, in special datorita preturilor practicate, dar si cotei TVA de 5%, in timp ce proiectele rezidentiale de lux vor fi nevoite sa-si ajusteze considerabil preturile de lista, spun consultantii.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand 294 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri