Cele mai multe locuinte nevandute, in nordul si estul Capitalei
Dezvoltatorii au vandut doar 600 de locuinte in primul semestru
Preturile au scazut cu 10%. Consultantii estimeaza noi ieftiniri
2 / 3

Dezvoltatorii au vandut doar 600 de locuinte in primul semestru

Volumul total al vanzarilor in cele 37 de proiecte analizate de Colliers a atins aproximativ 600 de unitati in primele sase luni ale anului, cel mai bine fiind vandute locuintele cu preturi scazute, care s-au incadrat in conditiile Prima Casa.

“Am constatat ca cererea s-a materializat in special in proiectele care se adreseaza populatiei cu venit scazut, aproximativ 77% din vanzarile totale realizate in primul semestru, in timp ce ansamblurile care se adreseaza clasei medii au generat 16% din totalul vanzarilor. Clientii care au inchis tranzactii in primul semestru au fost cei cu o nevoie imediata, care au gasit o oferta financiara buna sau au vrut sa profite de conditiile oferite de programul Prima Casa”, se mai arata in analiza mentionata.

Daca ritmul vanzarilor se va mentine si dezvoltatorii vor continua sa vanda circa 100 de apartamente pe luna, cele 3.700 de locuinte si-ar putea gasi cumparatori in urmatorii trei ani.

“Nu estimam o revenire a cererii in urmatoarele 6 – 12 luni, ci ne asteptam la o usoara scadere atat a vanzarilor cat si a preturilor, cauzata de tendintele macroeconomice si de politicile guvernamentale implementate la sfarsitul primului semestru. Analizele comparative pe care le-am facut cu alte crize imobiliare din trecut arata ca piata rezidentiala isi incepe cresterea la cel putin trei-patru trimestre dupa revigorarea economiei”, afirma consultantii imobiliari.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri