De ce se feresc companiile de insolventa
Insolventa companiilor imobiliare, la inceput de drum
2 / 3

De ce se feresc companiile de insolventa

Intrarea in procedura de insolventa este considerata o solutie si de Laura Gradinescu (foto), avocat asociat senior specializat in restructurari si insolventa in cadrul DLA Piper. Principalul avantaj mentionat de avocatul DLA Piper este incetarea executarilor silite, asa cum a fost in cazul Flanco-ING Bank.

„Companiile sunt concentrate mai mult pe riscurile insolventei, decat pe beneficiile acesteia. Bineinteles ca sunt si riscuri, insa asumarea acestor riscuri poate insemna salvarea companiei in cauza”, a declarat Laura Gradinescu, in cadrul seminarului organizat de Avocatnet.ro.

Riscurile insolventei pot fi neincrederea partenerilor comeriali, falimentul – daca planul de reorganizare nu reuseste, actiunile in anulare, precum si actiunile pentru atragerea raspunderii personale a membrilor organelor de conducere, insa acesta din urma nu mai este considerat un element de risc in practica.

In sectorul de retail, o problema semnalata in trecut de avocati a fost favorizarea chiriasilor in defavoarea proprietarilor de spatii comerciale.

„ Avand in vedere ca, pentru maximizarea averii debitorului, administratorul judiciar poate denunta orice contract, exista riscul ca, dupa data deschiderii procedurii insolventei, contractul de inchiriere sa fie denuntat. Pe de alta parte, retailerii au nevoie de reteaua de magazine pentru a-si continua activitatea, motiv pentru care se face o selectie a spatiilor care se pastreaza si la care se renunta”, a explicat Gradinescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri