Studiu de caz
Problemele constructorilor
Cum profita companiile de programul de reabilitare
Reabilitarea termica poate urca pretul apartamentelor cu 5%
Ce s-ar putea face in plus
Solutii de finantare
Puncte slabe ale programului
6 / 8

Ce s-ar putea face in plus

Odata cu izolarea cladirilor, se mai pot face modificari asupra fatadei si a spatiului functional dintr-o locuinta, se pot propune solutii noi de inchidere a balcoanelor sau introducerea de sisteme de umbrire pe fatadele insorite pentru sezonul calduros, este de parere arhitectul Teodor Frolu.

Re-carcasarea inteligenta a cladirilor, spune Frolu, poate aduce o valoare mult mai mare ansamblului, nu numai din perspectiva confortului si eficientei, dar si din punct de vedere al identitatii cu un surprinzator impact social.

“Putem face o comparatie intre o persoana ce si-a pus o patura in cap pe care a colorat-o strident sa se faca remarcata si una ce este imbracata cu o pufoaica cu accesorii utile, avand un design de calitate. Care credeti ca se simte mai bine?“, exemplifica arhitectul.

Anca Bieru (foto), Director Membership si Afaceri Publice al Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi, este de parere ca, dintre masurile aditionale ce ar putea fi luate in considerare, cele mai eficiente pentru reducerea consumului de energie ar fi inlocuirea sistemelor de iluminat si instalarea unor sisteme de iluminat automatizate, macar in zonele comune de locuit, inlocuirea sistemelor de instalatii in cladire, instalarea unor sisteme simple de umbrire ale cladirii si instalarea unor solutii pentru a asigura ventilarea spatiului de locuit cu impact mic asupra costului total de investitie.

“Una dintre problemele majore care apar la blocurile reabilitate deja este nivelul de umiditate crescut, calitate scazuta a aerului interior si igrasie – din cauza lipsei ventilarii si crearii efectului de «etans» in cladire”, explica Bieru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri